SP LASER RADIAL

Tina Mihelić 13. nakon šest jedrenja

30.07.2009 u 13:24

Bionic
Reading

Hrvatska jedriličarka Tina Mihelić napredovala je za jedno mjesto na Svjetskom prvenstvu Laser Radiala u Japanu i sada je, nakon šest jedrenja, trinaesta, priopćio je u četvrtak Hrvatski jedriličarski savez

U dva plova jedrenja u četvrtak, uz 16 do 21 čvor vjetra, bila je osma i peta. Na prvom mjestu je i dalje Kineskinja Xu Lijia.

Tinu je i u četvrtak pratila malo nesreće na moru. Bila bi upisala i bolje ulaze da se u prvom plovu dana nije niz vjetar prevrnula, odnosno u drugom dotaknula oznaku, zbog čega je morala odraditi kazneni okret.

'Dobro jedrim, ali zasad nikako da to vidim i na papiru. U četvrtak su mi se k tome dogodile te dvije situacije, malo neopreznosti i odmah greška. Jučerašnja diskvalifikacija na prosvjedu me zaista izbacila iz takta. Prosvjed je na mene uložila Nizozemka Bowmeester Marit, radi situacije koja se na svakom startu događa i radi kojeg bi mogli svakog diskvalificirati. Zaista me to bilo dotuklo, međutim danas sam dobro, idemo dalje, još je šest jedrenja, bit će tu još svega', kaže Tina.

U četvrtak su završile kvalifikacije. Flota se sad dijeli na finalnu zlatnu i srebrnu skupinu.