VELIKI POVRATAK

Tiger Woods osvojio turnir nakon pet godina; ovakve scene na golf terenima još nisu viđene

24.09.2018 u 12:13

Bionic
Reading

Najpoznatiji svjetski golfer, 42-godišnji Amerikanac Tiger Woods ostvario je svoju prvu turnirsku pobjedu na PGA Touru nakon čak pet godina osvojivši naslov u Atlanti proteklog vikenda. Euforija koju je izazvao kod navijača i navijanje rijetko se viđa na gol turnirima

Woods je do svoje ukupno 80. turnirske pobjede stigao s dva udarca prednosti u odnosu na drugoplasiranog sunarodnjaka Billyja Horschela, odnosno četiri ispred još jednog Amerikanca Dustina Johnsona.

  • +8
Tiger Woods - najpoznatiji svjetski golfer Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Prošle godine Woods se podvrgnuo operaciji leđa te je ove godine napokon ponovno postao konkurentan najboljim svjetskim igračima što je potvrdio i svojim nastupima na posljednja dva velika turnira (majora) kada je završio na šestom mjestu na British Openu te na drugoj poziciji na PGA Championshipsu. Dobra forma osigurala mu je i mjesto u američkoj reprezentaciji na Ryder Cupu koji će se igrati krajem ovoga tjedna u Francuskoj.

Sa 80 osvojenih turnirskih naslova Woods se nalazi na drugom mjestu svih vremena, a za prvim sunarodnjakom Samom Sneadom zaostaje još samo dvije pobjede.

Scene tisuće navijača kako u stopu prate Woodsa od rupe do rupe te uz to glasno navijaju obišle su svijet. Ovakve scene na golf terenima još nikada nisu viđene. Kao da je riječ o nogometnoj utakmici...

'Napredovao sam tijekom godine, pokazao sam da mogu igrati i biti jako dobar. Uz ovakve navijače bilo je teško ne zaplakati na zadnjoj rupi. Sjajan je osjećaj opet biti najbolji', kratko je nakon pobjede rekao Woods.