PROBLEM ZA ĐORĐEVIĆA

Težak udarac za Srbiju uoči početka Eurobasketa

17.08.2017 u 14:55

Bionic
Reading

Centar košarkaške reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica zbog ozljede koljena neće igrati na Eurobasketu, koji se održava od 31. kolovoza do 17. rujna. Tako je reprezentacija Srbije doživjela težak udarac uoči početka Eurobasketa

Unatoč ozljedi Raduljice, srbijanski izbornik Aleksandar Đorđević još uvijek ima dovoljno potencijala na centarskoj poziciji, budući da su u kadru reprezentacije Boban Marjanović (Detroit Pistons), Ognjen Kuzmić (prešao iz Crvene zvezde u Real Madrid) i Vladimir Štimac (Bešiktaš). No, nema sumnje kako bi s igračem koji ima NBA iskustvo i igrao je u velikim europskim klubovima kao Raduljica sve bilo lakše.

Srbija je jedan od favorita za naslov, a igrat će u skupini D u Istanbulu protiv Turske, Velike Britanije, Rusije, Belgije i Latvije. U nokaut fazu, odnosno u osminu finala, idu po četiri najbolje momčadi iz svake od četiriju skupina.

Dodajmo kako se može dogoditi da se u križanju skupina na Eurobasketu upravo u eliminacijskoj utakmicu susretnu Srbija i Hrvatska.