ALI KAZNA OSTAJE

Tevezova isprika Cityju: Iskreno se kajem

22.02.2012 u 08:07

Bionic
Reading

Argentinski nogometaš Manchester Cityja Carlos Tevez (28) ispričao se svom klubu i njegovim navijačima na vlastitom ponašanju u posljednjih nekoliko mjeseci

'Želim se iskreno i bezrezervno ispričati svima koje sam iznevjerio i svima koje sam svojim postupcima u posljednjih nekoliko mjeseci uvrijedio. Moja je želja koncentrirati se na igranje nogometa za Manchester City', stoji u Tevezovoj izjavi koju su 'građani' objavili na službenoj web-stranici kluba.

Sukob Teveza za Cityjem započeo je od 27. rujna i utakmice Lige prvaka protiv minhenskog Bayerna na Allianz Areni kada je odbio poslušati menadžera Roberta Mancinija i otići na zagrijavanje.

Nakon toga je kontroverzni nogometaš kažnjen financijski i suspendiran, da bi potom bez dozvole kluba u studenom odletio prema domovini. U odsustvu Teveza su klupski organi proglasili krivim za teško narušavanje disciplinskog kodeksa kluba i činilo se posve izvjesnim da će u siječanjskom prijelaznom roku promijeniti sredinu. Interes su pokazali Milan, Inter, PSG i Corinthians, ali City je odbio prodati Teveza ispod njegove vrijednosti koju su procijenili na 25 milijuna eura.

Tako je Tevez ostao u Eastlandsu, a njegova žalba na klupsku kaznu 'tešku' 1,2 milijuna funti, odbijena je. Žalio se potom Argentinac na istu kaznu Premierligi, ali sada je istu žalbu povukao.

'Carlos se ispričao svima upletenima u njegovo nedavno ponašanje. Također, vratio se u klub prošlog utorka nakon tromjesečnog odsustva bez dozvole, a povukao je svoju žalbu zbog velikog kršenja pravilnika ponašanja kluba koja se nadolazećih dana trebala naći na programu u Premierligi. Otad je započeo s programom treninga kako bi se vratio u optimalnu formu', stoji još u priopćenju 'građana'.

Najbolji Cityjev strijelac u posljednje dvije premierligaške sezone bit će nedostupan menadžeru Robertu Manciniju za sutrašnju (srijeda) uzvratnu utakmicu 1/16 finala Europa lige protiv Porta budući nije registriran za natjecanje. Eventualnu priliku za nastup imat će u premierligaškim dvobojima, počevši od onog protiv Blackburna 25. veljače.

Posljednju je utakmicu za City odigrao 21. rujna protiv Birminghama u Carling Cupu.