ČUDNE TRENERSKE ODLUKE

Tevez srušio najvećeg rivala: Ja bi umro za ovaj dres

12.12.2016 u 11:22

Bionic
Reading

U jednom od najvećih gradskih derbija na svijetu argentinskom Superclasicu, nogometaši Boca Juniorsa su na gostovanju pobijedili River Plate 4:2 preuzevši vodstvo na ljestvici

ila je to prva pobjeda Boce u posljednjih šest međusobnih susreta i tek druga u zadnjih devet međusobnih dvoboja.

Junak susreta bio je Carlos Tevez koji je postigao dva gola za Bocu, te dodao i asistenciju.

'Bila je ovo sjajna utakmica, pravi derbi. Navijači Boce znaju da bi ja 'umro' za ovaj dres. Obožavam ovakve utakmice', kazao je Tevez.

Bivšem napadaču Manchester Uniteda i Cityja, te talijanskog velikana Juventusa ovo bi mogao biti posljednji 'Superclasico' jer je korak do transfera u Kinu. Nagađa se kako će nastaviti karijeru u redovima Shanghai Shenhua koji mu nude nevjerojatnih 40 milijuna eura po sezoni.

'Pokušat ću ga nagovoriti da ostane do kraja ove sezone. Izgradili smo momčad oko njega, neka Kinezi pričekaju šest mjeseci', kazao je Bocin trener Guillermo Barros Schelotto


Boca je povela u 14. minuti golom Waltera Boua na Tevezovu asistenciju. Izjednačio je Sebastian Driussi u 34. minuti, a šest minuta kasnije Lucas Alario je izazvao euforiju 75,000 gledatelja na stadionu El Monumental. Ipak, u nastavku susreta Boca je okrenula rezultat. Izjednačio je Tevez u 62. minuti, a devet minuta prije kraja susreta doveo je goste u vodstvo. Pobjedu Boce potvrdio je Ricardo Centurion u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Pobjedu gostima olakšao je i Riverov trener Marcelo Gallardo koji je u prvom poluvremenu kod vodstva njegove momčadi 2:1, iz igre izvadio dva ponajbolja igrača playmakera Andresa D'Alessandra i napadača Sebastiana Driussija. Gallardo ih je izvadio iz igre kako bi ih sačuvao za utorak i finale argentinskog Kupa protiv Rosario Centrala.

Boca je pobjedom preskočila Estudiantes i preuzela vodeću poziciju na ljestvici sa 28 bodova. Estudiantes je nakon poraza kod San Martin de san Juana 2:3 ostao na 27 bodova koliko ima i San Lorenzo koji je pobijedio Union Santa Fe 3:2. River Plate je na 11. mjestu sa 19 bodova.