SVE JE U LOVI

Teški pregovori sa čelnicima Formule 1 privedeni kraju; naši susjedi još jednom pokazali koliko su sposobni i štedljivi

06.06.2020 u 22:13

Bionic
Reading

Organizatori Velike nagrade Mađarske produžili su ugovor s Formulom 1 za još jednu godinu, a ta utrka ima treći najduži aktivni niz održavanja

Mađari su 2016. potpisali desetogodišnji ugovor, ali je on zbog ove situacije s pandemijom koronavirusa produljen na još jednu godinu, dakle do 2027.

'Pregovarali smo s Liberty Medijom oko kompenzacije nedostatka profita, jer organizacijski troškovi nisu manji u slučaju zatvorenog događaja', rekao je izvršni direktor Hungaroring Sporta Zsolt Gyulay te dodao:

'Dali smo sve od sebe tijekom pregovora kako bismo došli do dobrog rješenja za državu i sport u ovim izazovnim vremenima. Ne možemo reći točne brojke, ali platit ćemo samo dio naknade za prava koju plaćamo za otvoreni događaj. Sve u svemu, mogu reći da smo bili mudri i uštedjeli mnogo.'

Ovogodišnja VN Mađarske bit će treća utrka sezone, a održat će se 19. srpnja pred praznim tribinama. Utrka na Hungaroringu održava se redovito od 1986., znači 34 sezone, a to je treći najduži aktivni niz.

Ispred je samo Monza s 39 uzastopnih utrka (koja je i ove godine u kalendaru) te Monako s čak 65 utrka, ali taj niz u 2020. staje, jer je ta utrka otkazana.