slijedi operacija

Teška ozljeda košarkaša Zadra Domagoja Vukovića. Nekoliko sekundi prije kraja odjednom se u bolovima srušio na pod...

05.04.2022 u 09:26

Bionic
Reading

Sam kraj utakmice regionalne košarkaške ABA lige između Zadra i Mege Mozzart bio je koban za zadarskog košarkaša

Košarkaši Zadra su u 25. kolu ABA lige poraženi u dvorani Krešimir Ćosić od beogradske ekipe Mega Mozzart rezultatom 81:85.

Osim poraza, koji ih je ostavio u nesigurnoj zoni borbe za ostanak, odnosno izbjegavanja pretposljednjeg mjesta i ruleta dodatnih kvalifikacija, Zadrani su u samoj završnici utakmice doživjeli još jedan šok.

Svega nekoliko sekundi prije kraja ozlijedio se krilni centar Domagoj Vuković, jedan od nositelja igre, a već duže vremena izvan stroja je i Aleksandar Bursać koji pokriva istu poziciju.

Činjenica da se Zadar početkom sezone na toj poziciji nakrcao igračima donekle olakšava situaciju pomoćnom treneru Srđanu Helbichu koji već duže vremena vodi momčad umjesto Vladimir Anzulovića, odsutnog iz zdravstvenih razloga.

Tu su još Dario Drežnjak, koji igra u odličnoj formi, i mladi reprezentativac Tomislav Mihael Buljan koji dobiva jako malo prostora u igri i pitanje je koliko će se na njega osloniti zadarska struka u završnici sezone u kojoj se, po tko zna koji puta, istovremeno Zadar bori za ostanak u regionalnoj i naslov prvaka u nacionalnoj ligi.

A Vuković je u završnici utakmice uistinu bio pehista. Pri vodstvu Mege 80:83 na nešto viđe od četiri sekunde prije kraja stao na crtu slobodnih bacanja. Cilj je bio pogoditi prvo, a promašiti drugo bacanje i u skok igri doći do lopte te zaigrati na produžetak. Vukovićeva prva lopta međutim nije prošla kroz obruč, a druga, koju je vidljivo želio promašiti, se od ploče odbila u koš. Zadrani nisu odustajali te Justin Carter radi brzi prekršaj na Boriši Simaniću. Istovremeno se u trku prema drugom igraču Mege odjednom na pod srušio Vuković i s bolnim izrazom lica pokazao da je u pitanju ozbiljna ozljeda. S parketa su ga iznijeli suigrači.

Vrlo brzo nakon utakmice je javljeno kako mu je pukla Ahilova tetiva. Već danas (utorak) očekuje ga operativi zahvat, a oporavak od ovakvih ozljeda traje od šest do devet mjeseci. To znači da je za njega sezona završena i da je povratak na parket realno očekivati u prvom dijelu sljedeće sezone.

Prije nekoliko dana zbog loma šake iz Cibonine momčadi do kraja sezone je ispao organizator igre Krešimir Radovčić koji bi također danas trebao biti operiran. Jučer se tijekom utakmice HT Premijer lige između Cibone i Splita ozlijedio još jedan organizator igre zagrebačke momčadi, Lovro Gnjidić. U pitanju je skočni zglob.Čeka ga pauza od nekoliko dana što u ludom ritmu utakmica znači vrlo vjerojatno propuštanje dva susreta. Na drugoj strani zbog ozljede je ranije susret napustio Splitov Slovenac Nejc Barič.

Valja se prisjetiti kako su se nakon utakmice HT Premijer lige igrane nedavno na Gripama treneri Splita i Zadra Srđan Subotić i Srđan Helbich složili da je rano za prognoze oko startne jedinice za doigravanje i da će u izjednačenoj borbi prvakom Hrvatske postati ona momčad koja bude zadržala svježinu i sačuvala što više zdravih igrača.