kriza karijere

Teniski velikan i dečko Donne Vekić dotaknuo dno: Hoće li ikad više prijetiti najboljima?

29.05.2018 u 17:24

Bionic
Reading

Ispadanjem u prvom kolu Roland Garrosa od Guillerma Garcije Lopeza nastavila se očajna sezona Stanislasa Wawrinke koji nakon Grand Slam turnira u Parizu više neće biti među 250 najboljih tenisača svijeta...

Slavni 33-godišnji Švicarac može se pohvaliti da je osvojio Roland Garros, Australian Open i US Open, a u karijeri mu još fali samo Wimbledon kako bi ušao u krug najvećih tenisača svih vremena.

No, ozljeda koljena koju je pretrpio prošle godine u Londonu učinila je svoje pa Wawrinka nakon pola godine pauze od tenisa više nije igrač kojeg su se svojedobno pribojavali i oni najbolji, uključujući Đokovića, Nadala, Federera i Murrayja.

U 2018. godini ima više poraza nego pobjeda (4-7), a gubio je od igrača poput Mirze Bašića, Tennysa Sandgrena, Tallona Griekspoora i Ilje Ivaške, što je bilo nekoć nezamislivo.

Posljednji udarac doživio je dečko hrvatske tenisačice Donne Vekić ovog ponedjeljka u Roland Garrosu kada je nakon pet setova ispao od Guillerma Garcije Lopeza, na turniru na kojem je branio prošlogodišnje finale, što znači i velik gubitak bodova te pad izvan kruga prvih 250 tenisača svijeta.

Ipak, Stan se ne predaje i uvjeren je da se može vratiti među najbolje, iako sve više ljubitelja tenisa u to sumnja.

'Koljeno je u dobrom stanju. Osjećam se odlično posljednjih tjedana. Spreman sam igrati i pobjeđivati,' izjavio je Wawrinka nakon poraza u Parizu, no to će morati potvrditi i na samom terenu. Zasad mu tek preostaje navijati za Donnu koja je bolje od njega startala na Roland Garrosu i pobjedom protiv Bondarenko izborila nastup u 2. kolu...

  • +15
Donna Vekić i Stanislas Wawrinka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia