Hrvatski premier tenis

Teniski spektakl u Osijeku; Marin Čilić pobijedio Bornu Ćorića, Iva Majoli zaigrala protiv Gorana Ivaniševića

06.06.2020 u 11:37

Bionic
Reading

Drugog dana natjecanja na Hrvatskom premier tenisu, humanitarnom turniru na kojem u Osijeku sudjeluju gotovo svi najbolji hrvatski tenisači i tenisačice, Marin Čilić je sa 7-5 nadigrao Bornu Ćorića u dvoboju dvojice vodećih hrvatskih igrača

Ni vremenske neprilike nisu omele jučerašnji, drugi dan teniskog turnira koji se ovih dana održava u Osijeku. Tenisači i tenisačice, mečeve su odigrali bez odgode, a prije samog početka drugog dana turnira, igrači i organizatori su najprije proveli ugodno vrijeme na svečanom prijemu kod župana Osječko–baranjske županije Ivana Anušića.

U razgovoru sa županom koji je ujedno i glavni pokrovitelj ovog spektakularnog događaja podijelili su svoja iskustva, a Donna Vekić - domaćin Hrvatskog Premier Tenisa, istaknula je da se veseli novim mečevima. Bila je to ujedno i lijepa prilika za prigodni poklon igračica i igrača županu za uspomenu na druženje u županijskim prostorijama.

Nesvakidašnji meč kakav se rijetko kad ima prilike vidjeti, bio je upravo onaj između Ive Majoli i Gorana Ivaniševića koji su nastupili u parovima s mladim nadama tenisa. Pobjedu su odnijeli tim Iva Majoli i Matej Dodig rezultatom 4-2 protiv Gorana Ivaniševića i Lucije Faj.

Nakon njih je uslijedila pobjeda Marina Čilića i Nikole Mektića protiv Ivana i Mateja Dodiga, a rezultat je bio 6-3. U mješovitim parovima rezultatom 7:5, slavili su Nikola Mektić i Ana Konjuh protiv Ivana Dodiga i Tene Lukas.

Pravi ženski dvoboj na terenu su pokazale Donna Vekić i Jana Fett, a Donna je pobijedila rezultatom 6-4. Marin Čilić i Borna Ćorić su odigrali sjajan muški meč u kojem je pobijedio Čilić 7-5. Tom je pobjedom Čilić donio i ukupan trijumf svojoj ekipi (Tim A) koja je jedina ostvarila stopostotan učinak u prva dva nastupa.

  • +15
Tenis, Osijek: Hrvatski Premier Tenis turnir Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Drugi dio turnira započeo je borbom između Borne Goje i Duje Ajdukovića, a rezultat je bio 4-6 u korist Borne. Tereza Mrdeža slavila je s rezultatom 6-2 protiv Lee Bošković, a nakon njih su na teren stupili Jelena Kostanić – Tošić i Fran Kuna protiv Gorana Prpića i Nere Tešankić. Rezultat 5-4 razveselio je Jelenu i Frana.

U muškim parovima snage su odmjerili Duje Ajduković i Mate Pavić protiv Borne Goje i Franka Škugora koji su pobijedili 6-3.

Zadnji meč večeri bio je onaj između parova Franko Škugor i Iva Primorac, koji su pobijedili Franu Pavića i Antoniju Ružić rezultatom 6-2.

Preostale dane turnira, moguće je pratiti i putem društvenih stranica Hrvatskog Premier Tenisa, a svi gledatelji putem poziva na broj 060 9003 ili uplatom na IBAN HR0823900011500174664, mogu podržati ovu humanitarnu akciju pod nazivom 'Hrvatska i tenis protiv COVID-19'. Cilj je prikupiti sredstva koja će biti donirana KBC Osijek, kao i prikupiti sredstava koja će ići prema hrvatskim znanstvenicima, koji se bave pronalaskom cjepiva i lijeka protiv COVID-19