VJEČNA SRAMOTA

Teniski skandal koji je sve zaprepastio; nitko s njime još nije razgovarao

29.06.2017 u 10:33

Bionic
Reading

Britanski tenisač Daniel Evans (27) pao je na doping testu, bio je pozitivan na kokain i prijeti mu suspenzija od četiri godine, a o nezgodnoj situaciji progovorili su njegovi sunarodnjaci iz svijeta tenisa

Evans je trenutačo 55. igrač svijeta, treći najbolji Britanac, a bio je pozitivan na dopinškoj kontroli na kokain tijekom ATP turnira u Barceloni u travnju i privremeno je suspendiran.

On se prije par dana ispričao roditeljima, treneru, svojem timu, sponzorima, britanskom tenisu i navijačima, a mediji s 'Otoka' sada su uspjeli doći i do izjava drugih britanskih tenisača kojima nije bilo lako govoriti o tome što se dogodilo njihovom prijatelju s ATP Toura.

'Nisam govorio s njime. Iskreno, mislim da nitko nije. Nisam ga ni vidio, nema ga na turnirima. Jedini način na koji sam možda mogao komunicirati je da sam mu poslao poruku, ali nisam, jer ne znam što bi rekao', govorio je Kyle Edmund, drugi Britanac na ATP ljestvici (iza Andyja Murrayja) te je dodao:

'Nije ugodno vidjeti takvu vijest. To je bila njegova odluka, njegova karijera, a ne moja. Ne moram o tome ni pričati. On je zabavan dečko i lako se s njime povezati. No on ima i drugu stranu, a sada je pretjerao.'

Evans je imao lošu reputaciju zbog svojeg ponašanja tijekom karijere, ali je nedavno bio u TOP 50 i izgledalo je kako igra najbolji tenis u životu.

'Znam da Dan može kriviti samo sebe, ali nitko ne voli tenis više od njega i ovo će ga povrijediti. Iskreno, nadam se da je u redu', rekao je još jedan britanski tenisač Liam Broady koji je i dobar prijatelj s Evansom.

Tenisači iz Britanije pokušali su biti što manje kritični prema sunarodnjaku, ali Marcus Willis je bio jasan:

'To je sramota. On je nestabilan i nitko ne zna što se zaista dogodilo. Imao je trenutak u kojem je bio glup i to ga je koštalo, ali ne sumnjam kako će se vratiti poslije zabrane tamo gdje je bio.'

Inače, Evansa su počeli napuštati i sponozori, među prvima proizvođač sportske odjeće Ellesse.