NEJASNA PRAVILA

Teniska zvijezda očajna: Ako to ne učinim život mi je u opasnosti, a oni me tjeraju s terena

07.06.2023 u 08:11

Bionic
Reading

Alexander Zverev frustriran je zbog nejasnih pravila na Roland Garrosu oko ubrizgavanja inzulina na terenu

Njemačkom tenisaču, koji je došao do četvrtfinala French Opena pobjedom nad Grigorom Dimitrovim, dijagnosticiran je dijabetes tipa 1 u dobi od tri godine. Mora redovito uzimati inzulin kako bi održao razinu šećera u krvi, a primjenjuje se inzulinskom brizgalicom.

Na Roland Garrosu mu je dužnosnik rekao da ne može uzimati inzulin na terenu te je umjesto toga morao uzeti pauzu za WC.

'Na ATP Touru to radim na terenu, ovdje mi to ne dopuštaju i svaki put moram otići van terena. Onda mi je na zadnjem meču rečeno da se to računa kao pauza za WC. Tada sam rekao, 'momci, možda ću morati četiri ili pet puta otići s terena. Odlučite što želite da učinim', rekao je Zverev za Eurosport Njemačka.

U njegovom prethodnom meču protiv Francesa Tiafoea bio je nadzornik koji nije znao da je dijabetičar.

'Tada sam si dao injekciju, a on se uspaničio i rekao da moram zvati liječnika ako sam dam sebi bilo što.'

Zverev, koji će u četvrtfinalu igrati protiv Tomasa Martina Etcheverryja, prošle je godine pokrenuo zakladu za potporu djeci s dijabetesom.

Na svojoj konferenciji za novinare izjavio je da mu je rečeno da izgleda 'čudno' ako si ubrizga injekciju na terenu.

'Tijekom drugog seta došlo je do rasprave pa sam otišao ubrizgati si inzulin. Tada je u sobu ušao nadzornik koji nije znao za ovo i uspaničio se i rekao 'ne, ne, ne možeš. Liječnik mora doći da mi ga da'. Rekao sam mu da to nije u redu jer mi normalan liječnik ne može pomoći ako nije specijaliziran i nema prave podatke o tome koliko si moram ubrizgati', pričao je Zverev i dodao:

'Rekao sam im 'gledajte, ja imam dijabetes od svoje treće godine. Znam točno što trebam učiniti.’ Ali on je samo odgovorio ‘ne, to mora učiniti liječnik.’ Dakle, ovo je bila još jedna rasprava. Isto tako rekli su da izgleda čudno kad ovo radim na terenu. Ali ako to ne učinim, život će mi biti u opasnosti. Ali rekli su da izgleda čudno. Rekao sam 'kako to izgleda? Da se drogiram?' Cijela ova rasprava nema smisla.'