napušta barcelonu?

Tek sada će Ivan zarađivati koliko vrijedi; otkriveno koliko će milijuna eura Rakitić dobivati u Interu

21.02.2019 u 09:43

Bionic
Reading

S obzirom na to da Ivan Rakitić već danima ne silazi s naslovnica vodećeg sportskog dnevnika Italije, La Gazzette dello Sport, čini se da je priča oko njegova transfera u milanski Inter gotova stvar

Hrvatski reprezentativac i veznjak Barcelone, Ivan Rakitić, po svemu sudeči od ljeta će biti igrač milanskog Intera. Naravno, dok sve tri strane ne potvrde dogovor, cijelu priču treba uzeti s rezervom, no kada se hrvatski reprezentativac već danima nalazi na naslovnici uglednog sportskog dnevnika, takav rasplet je vrlo očit.

Doduše, Ivan Rakitić masu je puta rekao da je njemu želja karijeru završiti u Barceloni jer da je to za njega najveći klub svijeta. Međutim, kako je nogomet postao veliki biznis, i kako svakih par godina veliki klubovi rade na pomlađivanju momčadi, tako je vrijeme došlo da i u Barceloni preslože kadar.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

I od ljeta će u redovima kluba s Nou Campa igrati Nizozemac Frenkie De Jong, kojem su namjenili upravo poziciju na kojoj igra hrvatski reprezentativac. A da ne bi imali nezadovoljnog igrača, u Barceloni su pristali na prodaju Rakitića.

Jedino što su to izveli na nekorektan način, zavlačeći ga kako mu namjeravaju produžiti ugovor čim se klub financijski osnaži.

Svoju priliku 'nanjušio' je milanski Inter, te je prvi operativac 'nerazzurra' Beppe Marotta krenuo u akciju i pregovara s Pepom Segurom.

Kako piše La Gazzetta dello Sport, klubovi su dogovorili odštetu u visini od 40 milijuna eura, dok bi prema pisanju istog lista, Rakitić imao ugovor na tri sezone uz godišnju plaću od 6,5 milijuna eura. Dosad je u Barceloni imao oko 4,5 milijuna što znači da bi su sada plaća bila gotovo 40 posto veća.

O tim detaljima navodno pregovara Ivanov brat Dejan. Važnu ulogu u cijeloj priči ima i Ivanova supruga Raquel, koja je dala 'zeleno svjetlo' za selidbu, s obzirom na to da je Milano prekrasan grad, ujedno i svjetski centar mode.

Rakitć je već u dva navrata bio na korak do selidbe u Italiju, jer prije nego je prešao u Schalke, tražio ga je Juventus. A prije odlaska u Sevillu želio ga je i Milan.

Nije nevažna ni činejnica da je Basel puno bliže Milanu nego barceloni, što znači da će se češće moći viđati s roditeljima.