POVRATAK CEDEVITE

Tedeschi vjeruje u čudo za gušt koji plaća 26 milijuna kuna!?

03.06.2012 u 18:03

Bionic
Reading

Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantic grupe, koja je glavni sponzor KK Cedevita, bio je presretan nakon velike pobjede svoje momčadi u krcatom Draženovu domu

Nakon što je sa suradnicima na tribinama proslavio pobjedu koja vraća Cedevitu u utorak u Dom sportova, Tedeschi je u svlačionici čestitao svim igračima na hrabroj i odličnoj utakmici. Prije nekoliko mjeseci situacija je bila obrnuta i nakon nekoliko slabijih utakmica i poraza prijetilo se i rezanjem plaće za 50 posto, ali tako je to kada netko za svoj gušt plaća igrače iz svog džepa. Za ovogodišnju momčad Atlantic grupa izdvojila je navodno oko 3,5 milijuna eura (oko 26 milijuna kuna!), a očekuje se da će sljedeće sezone – kada će klub igrati u elitnoj Euroligi – proračun biti i 40% veći iako neke informacije iz kluba govore kako je ovogodišnja seniroska momčad (zajedno sa skupim pojačanjem Matjažom Smodišem!) vrijedna negdje oko 13-14 milijuna kuna. No, kao što je poznato u Hrvatskoj su proračuni momčadi tajna tako da je istina - vjerojatno negdje na sredini. No, treba imati na umu kako Cedevita ima mnogobrojni omladinski pogon, a ne štedi se niti na putovanja te u marketinške aktivnosti.

'Vjerovao sam u pobjedu svoje momčadi i vjerujem da je sve još otvoreno u borbi za prvaka države. Dugi niz godina pratim košarku i uvjeren sam da ćemo izboriti odlučujuću petu utakmicu ovdje u Draženovu domu. Mislim da je košarka to zaslužila, jer ipak su se u finalu našle dvije podjednake ekipe', rekao je Tedeschi, kojem je prva nakon drame čestitala supruga Maja koja s njim ide na svaku utakmicu.

'U trećoj smo utakmici bili bolji i nadam se da ćemo tako nastaviti te u utorak također pobijediti', dodao je Tedeschi.

Iako je u prvom poluvremenu bio vidno nervozan, kaže da je cijelo vrijeme vjerovao da će se vratiti iz minusa i zaigrati kako se očekuje:

'Ekipa se vratila i izvrsno je reagirala na čelu s kapetanom Marinom Baždarićem, koji je odigrao utakmicu izvan svih očekivanja. Dan prije utakmice u 17 sati nije mogao stati na nogu (uganuće lijevog gležnja, op.a.), a na koncu je odigrao vrhunski; s najviše minuta na parketu (36), najviše koševa (18) i najviše skokova (9), a uz to je imao najveću valorizaciju od svih igrača iz obje momčadi. Marino je dao ritam i ostavio je srce na parketu da bi i drugi igrači povukli', kazao je Tedeschi.

Dalibor Bagarić i Dražen Anzulović slave pobjedu

Nakon što je većina medija Cibonu, kojoj je ovo prvi poraz nakon dva mjeseca, već proglasila novim prvakom, Tedeschi kaže da ovo nije obična pobjeda.

'U ovoj utakmici igrači su uvjerili sami sebe, zajedno s trenerom, da mogu igrati protiv Cibone. I ne samo to - uvjerili su se da mogu pobijediti u krcatom Draženovu domu i ja kao sportaš mislim da imamo šansu. Iskreno, mislim da smo bolja momčad', kazao je Tedeschi, dodavši na kraju da je momčad zbog pogrešaka i promašenih slobodnih bacanja u posljednjim trenucima potpuno zakomplicirala utakmicu, ali je na koncu u produžetku pokazala karakter.

S obzirom da se Cedevita ove sezone može pohvaliti osvajanjem Kupa Kreše Ćosića te titulom viceprvaka Jadranske lige (bolji je bio veliki Maccabi), može se reći da joj je ova sezona prekretnica. Od dana kada je ratne 1991. u zagrebačkom predgrađu Botinec osnovan maleni klub pod istim imenom pa do 2005, kada je u klub kao glavni sponzor ušla Atlantic grupa, sljedeća sezona će biti prekretnica. Kako god završila ova finalna serija.