JOŠ NEMA POTVRDE

Talijani objavili: Roma iz Dinama dovela Tina Jedvaja

19.06.2013 u 22:55

Bionic
Reading

Prije točno godinu dana mladi Dinamov branič Tin Jedvaj još je igrao za plave kadete, a u večernjim satima talijanski Corriere delo sport je objavio da je on prvo pojačanje Rome za novu sezonu

Tin Jedvaj se s ostatkom Dinamove ekipe priprema za novu sezonu, ali znate kako je u Dinamu... Mladi branič koji se posve adaptirao na seniorski nogomet već u prvom mjesecu svoga profesionalnog puta našao se na meti velikana. Već mjesecima provlači se ozbiljan interes Rome, a prema pisanju talijanskog Corriere dello Sporta to je - gotova stvar.

U Dinamu ne skrivaju da se pregovori u tijeku, ali još nisu potvrdili odlazak nesuđene Dinamove budućnosti, dok poznata talijanska novina već piše o Jedvaju kao prvoj ispunjenoj želji novog trenera Rudy garcie koji je točno prije tjedan dana preuzeo ulogu glavnog trenera 'vučice'. Pišu i kako će Jedvaj preuzeti ulogu talijanskog U19 reprezentativca Alessija Romagnolija, djeteta Rome pred kojim je prilično izvjesna posudba.

Jedvaj je tijekom derbija ma Poljudu pokazao raskoš svoga talenta


Tin je u Dinamu ovoga proljeća upisao 13 nastupa i jedan gol (za pobjedu u Vinkovcima) i u protekloj je akciji bio sastavni dio seniorske reprezentacije. Tek mu je 17 godina, Dinamo bi realizacijom ovoga transfera još jednom pokazao da u dugoročnom smislu gledaju isključivo financijski profit (pardon, stabilnost) i da ih 'propuh' u užoj obrani uopće ne brine. Tamo Dinamo, naime, raspolaže samo s dvojicom iskusnijih (Šimunić i Addy) stopera kojima su alternative također mladi Šimunović i Čalušić.

Financijski detalji nisu još ugledali svjetlo dana, no poznato je da je Roma bila spremna uplatiti otprilike pet milijuna eura kako bi dovela stopera na kojemu može graditi blisku i dalju budućnost.