hrvati i ugovor

Talijani doznali koliko je ukupno milijuna eura Inter pripremio za Brozovića, a novi detalj vezan uz Perišića zanimljiv je i svima u Hajduku

04.01.2022 u 13:07

Bionic
Reading

Već mjesecima se piše kako dva hrvatska reprezentativca Marcelo Brozović i Ivan Perišić nisu produžili ugovor s milanskim Interom

No tiražni talijanski sportski list La Gazzetta dello Sport ovog tjedan donio je nove informacije i sudeći po njihovim informacijama Marcelo Brozović je sve dogovorio i samo se čeka službeni potpis.

Od prije je poznato kako su Brozović i njegov menadžer (otac Ivan, op.,a.) tražili povećanje godišnje plaće. Navodno je riječ o iznosu od šest, sedam milijuna eura po sezoni, ali su čelnici kluba u nekoliko navrata jasno dali do znanja Epic Brozu da toliko ne mnogu platiti.

Tako su se pregovori odužili, a ulaskom novih vlasnika iz Saudijske Arabije u klub pojavio se i novac tako da će se vjerojatno – brzo dogovoriti. Naravno, važnu ulogu odigrao je i trener Simone Inzaghi koji je izjavio kako mu Brozović treba.

Tako se doznaje da bi Brozović ipak mogao dobiti oko 6,5 milijuna eura po sezoni, a ugovor bi potpisao na nove četiri godine tj. do ljeta 2026.. Također se doznaje kako su na tu plaću uključeni i bonusi (titula prvaka, kup, broj odigranih utakmica…) čime bi nekadašnji vezni igrač Dinama zarađivao debelo preko sedam milijuna eura po sezoni. U svakom slučaju ukupno mu je zagarantirano novih 26 milijuna eura!

I dok je oko Brozovića više-manje sve jasno svi se pitaju što je s Ivanom Perišićem kojem u ljeto ističe ugovor.

Prema zadnjim informacijama pregovori još nisu došli u završnu fazu i upitno je hoće li mu čelnici kluba ponuditi uvjete koji će ga zadovoljiti.

La Gazzetta dello Sport čak piše kako je u ovom trenutku Perišić daleko od ostanka u klubu…

Ako se ne dogovore Perišić, koji će uskoro proslaviti 33. rođendan, moći će kao slobodan igrač potražiti novi klub i to bez odštete. Uostalom, prema Fifinim pravilima već sad može početi pregovarati sa zainteresiranim klubovima.

Čak se pojavila i glasina kako nije nemoguće da Perišić, ako ne dobije ponudu koja ga zadovoljava, za svoj gušt dođe igrati za Hajduk u kojem je ponikao i iz kojeg je kao klinac od 17 godina otišao u francuski Sochaux. Euforija koja se stvorila u Splitu očito je velik magnet, a nema sumnje kako su ga neki prijatelji i bivši suigrači već pitali što misli o tome. U svakom slučaju čelnici Hajduka sigurno prate razvoj situacije…