Der Spiegel objavio

Tajni ugovor potpuno razotkrio predsjednika Superlige Pereza koji je uhvaćen u laži i nakon ovoga sve je jasno; ovo je izazvalo totalni kaos

20.04.2021 u 14:32

Bionic
Reading

Osnivanje nogometne Superlige podiglo je pravu uzbunu među ljubiteljima nogometa, a posebno su ogorčeni krovne organizacije, Uefa i Fifa

Lavinu je pokrenuo predsjednik Real Madrida Florentino Perez. koji je ujedno i čelni čovjek Superlige, kada je objavio kojih dvanaest klubova su osnivači, a to su: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, AC Milan, Inter, Juventus, Real, Atletico Madrid i Barcelona. Prema prvoj ideji tom društvu bi se trebali pridružiti Bayern München, Borussia Dortmund i PSG dok će ostali klubovi plasman izboriti prema rezultatima.

>> UEFA krenula u obračun sa Superligom i najavila drastične mjere zbog kojih će patiti i hrvatska reprezentacija

No, poznati njemački list Der Spiegel objavio je navodno autentične dokumente kojima tvrdi 'da Florentino Perez laže.'

Na pitanje zašto su Bayern, Borussia Dortmund i PSG odbili priključiti se Superligi, Perez je u intervjuu za Chiringuito rekao:

'Zato što PSG nismo još ni pozvali, a s Bayernom i Dortmundom nismo razgovarali. Trenutačno je u Superligi 12 osnivača, a želja nam je da imamo 15 fiksnih klubova', kazao je Perez dodavši:

'Nije istina da će Superliga biti odgođena zato što nam se nisu pridružili Bayern i PSG. To je hrpa s**nja', dodao je uzrujani Perez.

No, čini se kako Perez ne govori istinu jer je Der Spiegel došao u posjed ugovora o pokretanju Superlige u kojem se vidi kako spomenutim klubovima, za koje govori kako još nisu pozvani na sastanak, nudi da postanu tzv. 'dodatni osnivači.'

Čak se u dokumentima i vidi kako su dobili rok da se izjasne želi li postati dio Superlige pa se tako doznaje da je PSG dobio rok od 14 dana, a njemački klubovi Bayern i Borussia punih mjesec dana. Sve je to izazvalo totalni kaos!

U međuvremenu su se dodatno oglasili Uefa i Fifa oko cijelog slučaja. Tako je predsjednik Fife Gianni Infantino između ostalog zaprijetio svih klubovima osnivačima Superlige:

'Otpadnici ne mogu očekivati da je moguće sjediti za dva stola i stoga svi upleteni moraju očekivati posljedice', kazao je između ostalog Infantino.

Svoje je rekao i predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin koji je zaprijetio klubovima, ali i igračima:

'Nogometaši povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije. Zabranjeno im je igrati na EP-u i SP-u', kazao je Čeferin dodavši:

'Ujedinjeni smo u borbi protiv ovog besmisla od projekta. Superliga pljuje u lice svima onima koji vole nogomet. Nećemo im ga dati, njima je samo novac na prvom mjestu.

Nakon ovih riječi jasno je kako će brzo morati naći zajednički jezik ili slijedi totalni kolaps u nogometu. U igri je jako, jako velik novac i u ovom trenutku nitko ne zna u kojem će sve smjeru ići.

No, jasno je kako je puno toga u rukama tri moćna kluba koji su dobili rok da se izjasne.