UKRAJINCI PESIMISTI

Szabo: Do pobjede samo uz Capellovu 'pomoć'

06.10.2009 u 11:44

Bionic
Reading

Jedan od dugovječnijih izbornika ukrajinske reprezentacije Jožef Szabo, koji je na klupi bio u dva navrata (1994. i od 1996. do 1999), otvoreno je priznao kako će Mihajličenkova momčad do pobjede samo ako Capello na teren pošalje rezervnu ekipu. Neki upravo Szaba vide kao novog izbornika

Pred ukrajinskom nogometnom reprezentacijom najvažnija je utakmica ovih kvalifikacija. Naime, Ukrajina na svom terenu dočekuje Englesku i razmišljati o SP-u 2010. u Južnoj Africi može samo ako pobijedi Englesku. Naravno, poslije ne bi smjela kiksati protiv Andore, ali u to gotovo da ne vjeruju ni Hrvati.

Međutim, ako je suditi prema riječima jednog od dugovječnijih ukrajinskih izbornika, Jožefa Szaba, koji je momčad vodio u dva navrata, ali u dodatnim kvalifikacijama kada je Hrvatska preko Ukrajine izborila nastup na SP-u 1998, izgledi Ukrajine nisu veliki.

Prije nego što se okrenuo sljedećem dvoboju, Szabo se osvrnuo na ogled u Minsku, koji je praktički Ukrajince stavio u vrlo težak položaj.

'Odigrali smo remi s Bjelorusima, ali ne smijemo taj rezultat smatrati lošim, jer su Bjelorusi dobro ukomponirana momčad. To je nogomet i ne pobjeđuje uvijek onaj tko želi, već onaj tko je bolji u tom trenutku. Na našu žalost, forma naše momčadi nije bila najbolja.'

Kako onda takva Ukrajina može pobijediti Englesku?

'Na ruku nam ide to što je Engleska protiv Hrvatske osigurala nastup na SP-u i što će možda biti opuštenija. Ili ako će nam Capello 'pomoći', to jest uvesti igrače s klupe, kojima baš i ne daje prigodu. Moramo se nadati da će Capello eksperimentirati', zaključio je Sabo, kojeg ukrajinski mediji vide kao novog izbornika nakon Oleksija Mihajličenka.

Za podsjetnik, Ukrajina je u prvom međusobnom ogledu s Engleskom poražena sa 2:1, a pobjedonosni pogodak za 'tri lava' zabio je Terry u 85. minuti.