JOŠ INTENZIVNIJI TRENINZI

Svjetska prvakinja nakon erupcije emocija okreće se Olimpijskim igrama: Znam kako su sada očekivanja još veća...

14.06.2021 u 19:25

Bionic
Reading

Fenomenalni dočeci, erupcije emocija i slavlja u Zagrebu i Splitu okupirali su svjetsku prvakinju Barbaru Matić (do 70 kg) posljednja četiri dana

Sada sve to želi staviti iza sebe i okrenuti se sportskom događaju godine - Olimpijskim igrama u Tokiju.

'Znam kako su očekivanja nakon svjetskog zlata još veća, ali na to sam naviknula. Kako bih bila spremna za olimpijski turnir trebam fokus staviti na pripreme koje će biti intenzivne', rekla je hrvatska judašica koja će pripreme provesti s kolegicom Karlom Prodan (do 78 kg), drugom hrvatskom uzdanicom na Olimpijskim igrama.

'Plakali smo od sreće, pjevali, slavili, a sad je vrijeme za povratak na tatami i puno znoja. Protiv svjetske prvakinje u Budimpešti sam bila blizu pobjede i to mi je još jedan pokazatelj da u Tokio idem s namjerom da pokažem najbolji judo i to će biti dovoljno', rekla je Prodan, brončana s Europskog seniorskog prvenstva.

Trener Vladimir Preradović je istaknuo kako je svjetsko zlato velika stvar, ali i kako je glavni cilj olimpijska medalja.

'Judo je sport u kojem 15-tak sportaša u svakoj kategoriji ima kvalitetnu na pravi dan doći do medalje. Tako da odlučuju nijanse. Kroz pripreme želimo doći do toga da baš mi budemo pravi na dane kada se Barbara i Karla natječu', rekao je Preradović.

Splitski judo trojac putuje za Japan 12. srpnja, gdje će biti u Tokamachiju do 17. srpnja, a zatim se smještaju u olimpijsko selo.

Olimpijski judo turnir na rasporedu je od 24. do 31. srpnja, a za olimpijska odličja Barbara i Karla će se boriti u legendarnoj dvorani Nippon Budokan u Tokiju. Matić nastupa u srijedu 28. srpnja, a Prodan u četvrtak 29. srpnja.