ČEKA SE ODLUKA

Švicarski tenisač Roger Federer odustaje od Olimpijskih igara u Tokiju ukoliko organizator uvede to pravilo, a sve ide prema tome

16.03.2021 u 09:54

Bionic
Reading

Roger Federer mogao bi odustati od Olimpijskih igara u Tokiju zbog mogućeg uvođenja jednog pravila koje se nikako ne sviđa švicarskom tenisaču

Japanci nas uvjeravaju kako će se Olimpijske igre održati (23. srpnja – 8. kolovoza), ali zbog pandemije nitko ne može znati pod kakvim epidemiološkim mjerama.

Zasad je procurila informacija da neće biti dozvoljen dolazak stranim gledateljima, a upitno je hoće li i Japanci moći na sportska borilišta. Isto tako još nije donijeta odluka o cijepljenju sportaša, hoće li se morati obavezno cijepiti ili će svatko imati pravo izbora.

Organizator ozbiljno razmišlja i o uvođenju jednog pravila koje bi razočaralo Rogera Federera i on bi najvjerojatnije propustio nastup u Tokiju.

Naime, sve ide prema tome da u olimpijskom selu neće biti dozvoljen boravak ljudima koji nisu sportaši i treneri odnosno oni neće moći biti sa svojim obiteljima. Švicarski tenisač ne želi biti odvojen nekoliko tjedana od svoje supruge Mirke i četvero djece pa ukoliko orgnaizator donese takvu odluku, Federera nećemo gledati na Olimpijskim igrama koje su trebale biti njegove pete i zadnje u karijeri.

Roger Federer u Dohi Izvor: EPA / Autor: Samer F Rejjal / HANDOUT by beIN

Nekada najbolji tenisač svijeta bio je na Igrama 2000., 2004., 2008. i 2012., a nastup u Riju 2016. je otkazao zbog ozljede. Može se pohvaliti sa srebrnim odličjem u pojedinačnoj konkurenciji (London 2012.) te osvojenim zlatom u paru sa Stanislasom Wawrinkom (Peking 2008.).