VIDEOKOMPILACIJA

Svi sudari i gluposti 'zločestog dečka' Formule 1!

26.12.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Romain Grosjean na YouTubeu je dobio videokompilaciju najžešćih sudara i nesreća koje je izazvao u Formuli 1 i GP2 seriji u 2012. godini

Francuski 26-godišnji vozač proslavio se ove sezone nevjerojatnim brojem sudara, a utrke su mu redovito završavale u prvih nekoliko krugova. Već u Australiji i Maleziji pokazao je koliko ima kratke živce kada je nakon dobrih kvalifikacija svega krug, odnosno dva bio sudionik utrka jer je ulazio u nepromišljene duele na stazi s Pastorom Maldonadom i Michaelom Schumacherom

Prvi ozbiljan incident Grosjean je izazvao u Monaku, gdje je na startu izazvao pravi kaos i izlazak sigurnosnog automobila. Sezona Romainovih gluposti kulminirala je u Belgiji kada je iz utrke na startu izbacio Lewisa Hamiltona, Fernanda Alonsa i Sergija Pereza te zbog toga zaradio jednu utrku suspenzije, što nije viđeno u Formuli 1 još od Michaela Schumachera 1994. godine. Da ništa nije naučio, zatim je pokazao u Suzuki kada je okrenuo Marka Webbera na startu, a sudjelovao je i u masovnom sudaru u Abu Dhabiju.

Svi Grosjeanovi sudari

Grosjean je imao pregršt sudara i prije svoje F1 karijere. U GP2 seriji nerijetko se zabijao u ogradu i 'jašio' po drugim bolidima, pa se činilo da mu je vozačka budućnost ozbiljno ugrožena, posebno nakon što je u svojoj prvoj F1 kampanji 2009. godine kao zamjena za protjeranog Piqueta očajno vozio Renault i izgubio mjesto za volanom nakon samo sedam utrka.

Ipak, u Lotusu vjeruju Romainu Grosjeanu. Unatoč kontroverznoj 2012. godini ugovor mu je produžen i za sljedeću sezonu. Pomogla mu je pobjeda na 'Race of Champions' spektaklu, no svakako i brzina koju ovaj mladić definitivno ima. Da talent ipak postoji, dokazao je s tri pobjednička postolja ove godine, a ne treba zaboraviti ni da je Francuz autor jednog od najboljih pretjecanja u povijesti automoto sporta. U Barceloni 2011. u GP2 seriji u dva je zavoja po suhoj stazi prešao trojicu vozača.

Grosjean prešao trojicu