ostavio rusa 'na čekanju'

Svi su se nadali obračunu stoljeća, a Cro Cop kaže: Nemam više želju boriti se s njim

18.05.2018 u 09:24

Bionic
Reading

Mirko Cro Cop Filipović (43) u ring ulazi 25. svibnja, čeka ga borba protiv Roya Nelsona koji ga je svladao 2011. godine u UFC-u. Sjajna prilika za osvetu, no prva je to stepenica prema još jednom uzvratu, onom s Fjodorom Jemjeljanenkom. Trebao je to biti istinski spektakl, no čini se kako je taj obračun pod velikim znakom pitanja...

'Ljudi me stalno ispituju o toj borbi s Fjodorom i mogućem revanšu, no nije mi to ni na kraj pameti u ovom trenutku', kazao je Mirko Cro Cop Filipović i nastavio:

'Ne vjerujem da ćemo se ikad više boriti. Naravno, nikad ne znate što se može dogoditi, no nemam više posebnu želju boriti se s Fjodorom, ne vjerujem da ćemo se boriti.'

Prilično šokantna izjava s obzirom na to da njihovu borbu iz 2005. godine mnogi smatraju najvećom u povijesti MMA, a nakon toga se više nikad nisu našli u ringu jedan protiv drugog. Najizglednija se prilika 'otvorila' baš sada su Bellatorovu Grand Prixu, ali naš borac - barem u ovom trenutku - uopće ne razmišlja o Rusu.

S jedne je strane to i razumljivo jer u petak 25. svibnja Cro Copa čeka meč protiv Roy Nelsona koji ga je iznenađujuće pobijedio u UFC-u 2011. godine. Prilika je to za osvetu i poravnavanje računa.

'Nije to moj stil, neću ništa obećavati. U jako sam dobroj formi i veselim se borbi. Roy je sjajan momak, jako žestok borac, ima željeznu bradu i morat ću dati sve od sebe da ga pobijedim', kazao je Cro Cop i nastavio:

  • +8
Mirko Filipović Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Zainteresirala me borba s čovjekom poput Nelsona, koji me pobijedio. Dobio sam priliku ponovo se boriti s njime, zbog toga sam motiviran i sretan. Naravno da želim ispraviti taj poraz, svaki pravi borac želi pobjedu.'

Motivacije Mirku Filipoviću definitivno ne nedostaje, na ruku mu ide i niz od osam pobjeda koji traje još od 2014. godine.

'Sretan sam zbog toga, volim pobjede. Uživam u onome što radim. Profesionalni sam borac i uživam u borbama.Treniram svakog dana, širom svijeta, borim se širom svijeta, prošli put u Tokiju, sada u Londonu, dobar je to osjećaj', rekao je Cro Cop i za kraj se još jednom osvrnuo na mogući odlazak u mirovinu:

Najbolje od Cro Copa

'U ovom poslu teško je reći što nosi budućnost, kad ću završiti karijeru... Nastavit ću to raditi dokle god me čini sretnim i dokle god mi zdravlje dopusti. Možda će to biti još jedna ili dvije borbe, možda tri. Ne znam, puno je ozljeda u našem sportu, pogotovo u mojim godinama, imam 43, no zasad se osjećam dobro...'