zaslužio je

Savršena sezona hrvatskog napadača okrunjena je velikim priznanjem

17.05.2018 u 06:53

Bionic
Reading

Andrej Kramarić, napadač Hoffenheima i hrvatske reprezentacije, uvršten je u idealnu momčad Bundeslige po izboru visokotiražnog njemačkog sportskog magazina Kicker

Za Andreja Kramarića (26) bila je ovo sezona iz snova. Sa svojim je Hoffenheimom izborio plasman u Ligu prvaka, u Bundesligi je odigrao 34 utakmice, zabio je 13 golova uz još osam asistencija. Uz sve to je dobio i zasluženu priliku, tj. više minuta u dresu hrvatske reprezentacije. Zabio je dva gola Ukrajini, a potom i Grcima u dodatnim kvalifikacijama.

Kramarić je siguran putnik na SP u Rusiji, s obzirom na formu morao bi se naći i u početnoj momčadi naše reprezentacije. No, ima još vremena.

Zato je, barem što se tiče sezone u Bundesligi, Andrej Kramarić počeo skupljati nagrade i priznanja. Prve su pohvale za izuzetnu sezonu stigle u obliku mjesta u najboljoj momčadi Bundeslige za sezonu 2017./2018. po izboru njemačkog sportskog magazina Kicker.

  • +17
Andrej Kramarić, hrvatski reprezentativac i napadač Hoffenheima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kriterij za izbor bio je to da nogometaš odigra najmanje polovicu utakmica u sezoni, a potom su se vrednovali zabijeni golovi, asistencije te prosječna ocjena koju je zaslužio svojim igrama. Prema tim kriterijima idealna momčad Bundeslige za netom završenu sezonu u izboru Kickera izgleda ovako:

Casteels (Wolfsburg) - Boateng (Bayern), Naldo (Schalke), Hummels (Bayern) - Bender (Leverkusen), Schulz (Hoffenheim), Aranguiz (Leverkusen), Rodriguez (Bayern) - KRAMARIĆ (Hoffenheim), Lewandowski (Bayern), Gnabry (Hoffenheim)

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Ovaj će izbor zasigurno još malo podići njegovu cijenu, navodno je Hoffenheim u zimskom prijelaznom roku odbio ponudu od 30 milijuna eura za njega, a sve su češće glasine kako ga Niko Kovač pod svaku cijenu želi u momčadi Bayerna...