stup obrane 'vatrenih'

Svi su čekali Luku Modrića, a onda se ukazao Dejan Lovren; je li ovo znak da će jedan od najiskusnijih hrvatskih reprezentativaca zaigrati protiv Češke?

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 17.06.2021 21:00
  • Objavljeno 17.06.2021 u 21:00
Bionic
Reading

Dejan Lovren je propustio susret 1. kola Europskog prvenstva protiv Engleske zbog ozljede koljena, no stoper ruskog prvaka Zenita sada je spreman i konkurira za prvih 11 koji će u petak (18. lipnja, 18 sati, Glasgow) na Hampden Parku istrčati protiv Češke

Realno, nitko nije očekivao da će se na konferenciji za medije uoči utakmice uz Zlatka Dalića pojaviti Lovren. Uobičajeno je da uz izbornika susret najavi i kapetan. No, umjesto Modrića ukazao - Dejan Lovren! Je li to znak da je ozljeda koljena prošlost te da će zaigrati u prvih 11?

'Dobro se osjećam, pozitivan sam i na raspolaganju sam. Spreman sam zaigrati, na izborniku je da odluči tko će igrati', kazao je Dejan Lovren na Hampden Parku dan uoči susreta 2. kola EP-a protiv Češke.

Za razliku od Hrvatske koja je otvorila turnir porazom od Engleske, Česi su u prvom susretu svladali Škotsku.

'Očekujemo tvrdu utakmicu. Osjećam da ćemo puno bolje odigrati protiv Češke nego protiv Engleske. Imamo svoj sistem i svoju viziju kako trebamo izgledati. Moramo ostati pozitivni i vjerovati u sebe. Česi su u naletu, osvojili su tri boda. U boljoj su poziciji, no vjerujem u našu ekipu. Mi smo najbolji kada je najteže. Na vidjelo će izaći pravi karakter. Moramo igrati pametno i idemo po tri boda,' istaknuo je jedan od najiskusnijih u redovima 'vatrenih'.

Lovren je optimističan, naglašava kako je usprkos početnom porazu od Engleske i dalje sve u našim rukama.

  • +26
Trening Hrvatske u Rovinju, 14. lipnja 2021. Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

'Mi nismo ekipa koja gleda druge, jedino ako moramo. Koncentrirani smo na svoju utakmicu, još uvijek je sve u našim rukama', kaže hrvatski stoper i dodaje kako igrači ipak pažljivo prate druge reprezentacije:

'Pratimo svaku utakmicu jer nemamo u sobama što pametnije raditi. Mogu izdvojiti Francusku i Italiju kao za favorite. Međutim, po moje mišljenju Francuzi su najveći favoriti. Imaju kvalitetu, znaju što rade, imaju bezbroj kvalitetnih igrača na klupi. Italija, također radi fantastičan posao', zaključio je Dejan Lovren.