juve se rješava igrača

Švedski reprezentativac bio je velika Conteova želja, s njim u paketu u Tottenham stiže i Urugvajac Bentancur

31.01.2022 u 18:57

Bionic
Reading

Švedski napadač Dejan Kuluševski i urugvajski veznjak Rodrigo Bentancur napuštaju Juventus iz Torina kako bi se pridružili londonskom Tottenhamu, objavila su dva kluba u ponedjeljak nekoliko sati prije kraja zimskog prijelaznog roka.

Velika nada švedskog nogometa Kuluševski (21), stigao je u Italiju prije 18 mjeseci za 44 milijuna eura kako bi postao jedan od predvodnika novoga Juventusa, a sada ga prodaju pod sličnim financijskim uvjetima Tottenhamu. Londonski klub će prvo platiti deset milijuna eura za posudbu na 18 mjeseci, do lipnja 2023., a zatim će ga morati otkupiti, prema određenim sportskim kriterijima, za 35 milijuna eura.

Bentancur (24) je u Torinu od 2017, a prodan je za odštetu od 19 milijuna eura, čemu se može dodati šest milijuna eura bonusa vezanih uz sportske kriterije.

Ova dvojica igrača stižu kao pojačanja koje je tražio trener Spursa Antonio Conte, koji je imao priliku upoznati obojicu igrača u protekle dvije sezone u Serie A, a nije nevažno što će donijeti Juventusu nešto svježeg novca nakon uloženih 70 milijuna eura da se dovede srpski napadač Dušan Vlahović.

Oslobodili su i prostor u proračunu za švicarskog internacionalnog veznjaka Denisa Zakariu, a Juve bi se također trebao osloboditi velškog veznjaka Aarona Ramseya, koji će na posudbu u Glasgow Rangersu. Veznjak Tanguy Ndombele iz Tottenham Hotspura vratio se u bivši klub Lyon na posudbu do 30. lipnja 2022. s opcijom otkupa za 65 milijuna eura. Ndombele, koji se pridružio Spursima iz Lyona za klupski rekord od 73 milijuna dolara u 2019., nije uspio impresionirati u Engleskoj, a navijači su ga izviždali kada je zamijenjen protiv Morecambea u FA kupu ranije ovog mjeseca.