CSKA SLAVIO 2:1

Šveđani potopili devet Bilićevih 'lokosa'

04.11.2012 u 12:15

Bionic
Reading

Bilićev Lokomotiv pet utakmica nije znao za pobjedu, a danas je stigao u goste jakom gradskom rivalu CSKA-u, momčadi koja je na vrhu tablice uz bogati Zenit. Bio je to derbi 14. kola ruske lige, a Bilićeva je momčad utakmicu dočekala s devet igrača na terenu. Domaćini su do pobjedničkog gola stigli u drugoj minuti sudačke nadoknade

Iako je Bilićev Lokomotiv i šestu utakmicu završio bez pobjede, prezentacija protiv moćnog CSKA-a sasvim sigurno daje mu za pravo da se nada kako predsjednica Olga Smorodskaja neće posegnuti za drastičnim mjerama. Naime, i ruski mediji i domaći navijači već nekoliko dana šalju signale kako je Bilić nedovoljno dobar kadar za njihov klub i kako bi ga se trebalo riješiti.

Međutim, 'lokosi' su u derbiju 14. kola protiv jakog gradskog rivala CSKA-a i s devetoricom igrača bili blizu boda, pa možda čak i sva tri.

Naime, od 53. minute, kada je već bilo 1:1 (domaći su poveli u 29. minuti nakon gola Elma, a gosti izjednačili u 33. udarcem Ješčenka), 'lokosi' su igrali bez isključenog Tarasova. Iako su domaći bili brojniji, obrana Bilićeve momčadi, na čelu sa sjajnim Ćorlukom i smirenim vratarom Krešićem, držala je rezultat u egalu.

Onda je u 81. minuti stigao novi peh. Bilić je već napravio tri zamjene, pa ozlijeđenog Maicona, koji je morao s travnjaka, više nitko nije smio zamijeniti te su gosti završnicu odigrali s devet igrača. I takvi su u dva navrata, preko Grigorjeva, u 83. i 84. minuti mogli stići do vodstva.

No, kako nisu zabili oni, stigla ih je kazna, pa je u drugoj minuti sudačke nadoknade Šveđanin Wernbloom zabio za konačnih 2:1. U sljedećem kolu ruskog prvenstva Lokomotiv dočekuje Anži iz Mahačkale.

Rusija 1. liga, 14. kolo
CSKA Moskva 2 1 Lokomotiv Moskva
Strijelci
1:0 R. Elm (29') 1:1 A. Yeschenko (33')
2:1 P. Wernbloom (90')
Sastavi
I. Akinfeev
S. Ignashevich
V. Berezutsky
K. Nababkin
M. Fernandes (46' G. Shchennikov)
R. Elm
P. Wernbloom
K. Honda
Z. Tosic (67' A. Cauna)
A. Džagoev (79' P. Mamaev)
A. Musaab
D. Kresic
J. Durica (28' T. Burlak)
Y. Tigorev
V. Ćorluka
R. Shishkin
A. Yeschenko
A. Samedov (67' B. Maicon)
D. Tarasov
D. Glushakov
F. Caicedo (78' D. Ndoye)
M. Grigorev
Žuti kartoni
Z. Tosic 56'
K. Nababkin 69'
A. Džagoev 76'
D. Tarasov 43'
Crveni kartoni
D. Tarasov 53'