UGOVOR NA STOLU

Sve veća nervoza na relaciji Arsenal - Walcott

30.10.2012 u 19:18

Bionic
Reading

U Arsenalu žele okončati neizvjesnost oko budućnosti 23-godišnjeg brzonogog engleskog nogometnog reprezentativca Thea Walcotta (23)

Daily Mail navodi kako su čelni ljudi kluba igraču poručili da konačnu odluku donese do kraja studenoga, ili će u siječnju biti prodan.

Sljedećeg će mjeseca dvije strane započeti novu rundu pregovora oko potpisivanja novog ugovora budući mu aktualni istječe na kraju sezone. Ishod pregovora zainteresirano će pratiti Juventus, Chelsea i Liverpool koji bi svi rado željeli Walcotta u svojim redovima.

Najveći problem Walcottovom produljenju, prema Daily Mailu, su financijski uvjeti. Igrač traži značajno poboljšanje primanja koja sada iznose 60.000 funti tjedno, a Arsenal je spreman ponuditi maksimalno 75.000 funti. Navodno Walcott zahtijeva čak 100.000 funti tjedno, što bi ga učinilo trenutno najplaćenijim 'topnikom', na što menadžer Arsene Wenger ne pristaje.

Ove je sezone nekadašnji igrač Southamptona započeo tek dva od deset Arsenalovih susreta, a u nedavnoj je izjavi Wengeru poručio da bi želio igrati na poziciji napadača, a ne desnog krila gdje ga francuski menadžer obično koristi.

U međuvremenu, u Arsenalovom 'izlogu' će u siječanjskom prijelaznom roku biti Marouane Chamakh, Johan Djourou, Sebastien Squillaci, a moguće i Andrej Aršavin.