'MODRI' U LIGI PRVAKA

Sve ovisi o Realu, ali nešto se valjda i Dinamo pita

14.09.2011 u 09:14

Bionic
Reading

Večeras u 20.45 sati Dinamo započinje svoj treći hod u društvu najboljih europskih klubova. I treći put u prvom ga kolu očekuje bivši europski prvak. Može li se ponoviti priča kao iz prva dva ogleda pa da velikanima otkine barem bod?

Naime, Dinamo je u svojoj prvoj sezoni među velikima odigrao s Ajaxom 0:0, da bi sezonu kasnije na Old Trafordu postigao još veći rezultat. Doduše, nije zabio, ali nije ni primio gol od tadašnjeg europskog prvaka Manchester Uniteda, a za prikazano zaradio je pljesak svih okupljenih na stadionu 'crvenih vragova'.

Večeras pak za suparnika ima, po mišljenju mnogih, momčad najvećeg svjetskog kluba, madridskog Reala, koji, istinabog, već duže vrijeme čeka neki veći trofej. Međutim, iz godine u godinu Real ulaže u ekipu, dovodeći najbolje i najpotentnije igrače, a doveli su i jednog od najvećih nogometnih trenera današnjice, Josea Mourinha.


I što Jurčićev Dinamo može protiv takvog Reala? Predviđanja su svakakva, od crnih slutnji poput 'hendikepa već u 15. minuti' do posve optimističnih izjava tipa, 'Pepe će zaraditi crveni i na poluvremenu će Dinamo voditi 1:0'.

Raspoloženje u obje svlačionice je isto - optimistično. Naravno, u Dinamovoj se to temelji tek na pukom osjećaju da se može dogoditi iznenađenje, dok Realova živi od činjenica i realne procjene tko je gdje u današnjem nogometu.

Ipak, kako je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić znao mnogo puta reći - nogomet nije matematika i egzaktna znanost, a nikad ne znaš čiji udarac može završiti pod prečkom. Prema tome, onda se i Dinamo može nadati iznenađenju. U prilog Dinamu ide i podatak da Realova trenera, kao vrsnog motivatora i taktičara, neće biti na klupi i ako se zbilja 'Pepeu zamrači', pitanje je kako će Real reagirati u sljedećih pet ili deset minuta. U tom času za igrače će jedino biti važno ono što im trener Jurčić kaže uoči utakmice - na razmišljajte o zamjeni dresova, već igrajte i uživajte.

I posreći li im se rezultat - Badelj, Cufre, Kelava, Leko i društvo ući će u legendu, a izgube li, sasvim sigurno nitko im neće zamjeriti, jer i razmažena zagrebačka publika svjesna je da u Maksimiru gostuje 'napaljena prva momčad Reala', a ne tek 'momčad za fešte' Barcelone.