EURO DEBAKL

Sve loše počelo s Hrvatima; prijetnje smrću, uvrede obitelji...

24.06.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Turska se nije plasirala u osminu finala Eura u Francuskoj, a za njihovog izbornika Fatiha Terima počeo je pakao

Turski nogometni savez plaćao je Fatiha Terima čak 3,5 milijuna eura godišnje po čemu je bio treći najplaćeniji izbornik na europskom prvenstvu. No turska reprezentacija osvojila je samo tri boda u skupini i nije se probila među 16 sastava.

Ne treba ni spominjati kako je taj rezultat u turskim medijima opisan kao katastrofa, a upravo se 62-godišnji 'Imperator' našao na udaru te se od njega očekuje da napusti izborničku funkciju.

Nisu ga napadali samo novinari nego i brojne osobe preko društvenih mreža, a neke su u svojem bijesu i pretjerale. Bilo je tu jako ružnih uvreda, prijetnji, a spominjala se i Terimova obitelj.

Stručnjaku je prekipjelo te je podnio kaznenu prijavu protiv 21 osobe te je zatražio brisanje neprimjerenih komentara s Twittera i Instagrama.

Podsjećamo, za Tursku je sve loše počelo već u prvoj utakmici kada je izgubila od Hrvatske 1:0, a bila je i potpuno nadigrana. U drugom ogledu stigao je novi poraz od Španjolske 3:0, a pobjeda protiv Češke 2:0 bila je nedovoljna Turcima za prolaz.