što je odlučio?

Sve je spremno za povratak; Nikola Kalinić napokon se sastao s trenerom Hajduka

21.11.2023 u 12:31

Bionic
Reading

Trener 'bilih Mislav Karoglan i sportski direktor Mindaugas Nikoličius sastali su se s Nikolom Kalinićem (35) kako bi dogovorili detalje njegovog povratka na Poljud

Mislav Karoglan je odmah nakon preuzimanja momčadi Hajduka krajem listopada potvrdio kako mu je jedan od ciljeva i povratak Nikole Kalinića (35) u momčad 'bilih'. Iskusni je napadač na kraju sezone napustio Poljud nakon što mu je Ivan Leko objasnio da ga ne vidi u svojim planovima. U međuvremenu je Leko zbog loših rezultata dobio otkaz, a Kalinić je na korak do povratka.

'Tek sam došao, nisam imao vremena još razmišljati o tome. S Kalinićem ću popričati, uvijek je dobrodošao. Treba vidjeti kakve su njegove ambicije i planovi', kazao je u listopadu Karoglan, a sad je napokon došlo do dugo očekivanog sastanka s odbačenim napadačem.

S Kalinićem su sjeli te porazgovarali Karoglan i sportski direktor Mindaugas Nikoličius. Neslužbeno, Karoglan je Kaliniću iznio svoju viziju glede njegova povratka u redove 'bilih', a prvi je dogovor da će se ponovno sastati kroz nekoliko dana.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Hajduk - Dinamo 1:0 Nikola Kalinić 63' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Karoglan je Kaliniću objasnio kako misli da može pomoći njemu i momčadi do kraja sezone, a na Kaliniću je sad da odluči poklapaju li se Karoglanove vizije s njegovim.

Realnost je takva da bi se Kalinić, ako se odluči na povratak u redove 'bilih', momčadi priključio na zimskim pripremama te bi zaigrao u proljetnom dijelu SuperSport HNL-a. Sigurno je da će Kaliniću trebati nešto vremena da se vrati u ritam treninga i utakmica jer je na prisilnoj pauzi još od lipnja. No, u isto vrijeme njegovo iskustvo i kvaliteta sigurno mogu pomoći Hajduku u borbi za titulu.

Podsjetimo, Nikola Kalinić je odigrao 111 službenih utakmica za Hajduk, zabio 52 gola uz 20 asistencija. Od toga je u svom 'drugom mandatu' odigrao 31 utakmicu i zabio osam golova.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore