TEREN JE JEDINO MJERILO

Superračunalo prekrižilo hrvatsku reprezentaciju; 'Vatreni' daleko od vrha, ali to je dodatan motiv za Dalićeve izabranike

20.06.2022 u 08:20

Bionic
Reading

Svjetsko prvenstvo u Kataru održava se u studenom i prosincu, a uoči najvećeg nogometnog turnira daju se prognoze oko mogućeg pobjednika

Prije četiri godine se svjetskom titulom okitila Francuska nakon što je u finalu svladala Hrvatsku (4:2). Ako je vjerovati superračunalu 'Tricolori' će otići do kraja i ovoga puta te će postati treća nacija koja je obranila naslov (Italija, Brazil).

To je prognoza superračunala Analysta koje se bavi raznim sportskim analizama. Ono je koristilo algoritam koji je simulirao natjecanje tisuću puta i izračunalo je da je Francuska najveći favorit za osvajanje titule prvaka svijeta sa 17,93 posto.

Na drugom mjestu našao se Brazil koji ima 15,73 posto šansi za konačni trijumf, a zatim slijedu Španjolska s 11,53.

  • +37
Francuska - Hrvatska, Liga nacija, 2022. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Hrvatska, aktualni viceprvak, tek je na desetoj poziciji s postotkom od 2,31 posto, a ispred Vatrenih još su Engleska, Belgija, Nizozemska, Njemačka, Argentina i Portugal.

Inače, bez ikakvih šansi su Kamerun, Saudijska Arabija i Kostarika kojima je superračunalo izbacilo 0 posto, dok su Tunis, Maroko i Kanada dobili mizernih 0,1 posto.