Ostali bez 3.5 milijardi eura

Superliga dobila možda i najteži udarac do sada; nakon što joj je leđa okrenula većina klubova sudionika, sada se povukao i glavni financijer

23.04.2021 u 13:11

Bionic
Reading

Superliga je ostala bez 3.5 milijardi eura koliko je trebao uložiti JPMorgan Chase & Co. koji se odlučio povući iz projekta

Superliga je krenula ambiciozno s 12 klubova osnivača i bogatim sponzorima koji su jamčili astronomske zarade. Ipak, u svega nekoliko dana, od 12 klubova su u tom natjecanju ostali tek Barcelona, Real Madrid i Juventus, a sada ih je napustio i glavni financijer.

Američka investici banka JPMorgan Chase & Co., jedna od najjačih financijskih institucija na svijetu, povukla se iz Superlige. Ideja je bila da svakom od sudionika daju čak četiri puta više nego što dobije onaj koji osvoji Ligu prvaka.

'Mogu potvrditi da ćemo financirati novo natjecanje, ali zasad ne možemo pružiti objašnjenje', rekao je prije tjedan dana glasnogovornik spomenute banke.

Prema dogovoru, svi sudionici bi već na samom startu natjecanja dobili ogroman novac, a JPMorgan Chase & Co. je trebao uložiti više od 3.5 milijarde eura u ovo natjecanje. Svaki od klubova osnivača je trebao dobiti oko 350 milijuna eura za sami ulazak u ligu koja bi ukupno bila teška preko sedam milijardi eura.

Ipak, nakon što su natjecanju okrenuli leđa gotovo svi sudionici, isto je odlučio napraviti i najveći financijer.

'Očito je da smo pogrešno procijenili situaciju', poručili su iz bankarskog diva uz jasnu poruku kako se povlače iz ovog projekta.

Pitanje je kako će nakon ovoga reagirati klubovi s najvećim dugovima i najpohlepnijim gazdama Real Madrid, Barcelona i Juventus koji i dalje uporno brane svoje natjecanje iako gotovo da i nema kluba mimo njih koji bi htio u njemu sudjelovati.