mir oko reprezentacije

Šumska rapsodija dočekala hrvatske nogometaše: Je li to sretno mjesto za Dalića?

11.06.2018 u 16:36

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u hotelski kompleks Šumska rapsodija, u mjestu Iličevo u Zelenogorsku, 60-ak kilometara od Sankt Peterburga, koji će biti dom naših nogometaša za vrijeme SP-a u Rusiji.

Resort sa četiri zvjezdice nalazi se u vrlo mirnom kraju, smješten između šume i jezera, pa nudi idilično prirodno okruženje za boravak reprezentacije.

U samom resortu nalazi se i sportski kamp - teniski i košarkaški tereni, a na samom jezeru i lijepa pješčana plaža. Riječ je i o jednom od najskupljih mjesta u samoj regiji.

'Ovdje je hladnije, imamo vremena naviknuti se, a iako su udaljenosti velike - svi imaju taj problem i to nam je najmanja briga. Imamo mnogo razloga za optimizam, imamo pravo nadati se dobrim stvarima, a treba zaslužiti i malo sreće. Pun sam vjere u našu reprezentaciju, svi moramo staviti Hrvatsku ispred svih, ispred osobnih ambicija i ega, i tada možemo očekivati dobar rezultat', kazao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

  • +11
Navijači dočekali bus s hrvatskim nogometnim reprezentativcima Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski nogometaši će trenirati na potpuno novom i atraktivno uređenom malom stadionu u mjestu Roščino, udaljenom 15-ak minute vožnje od hotela. Stadion je u potpunosti preuređen, ima i reflektore, a domaćini navode kako je siguran, pa će svim "nepozvanim gostima" biti onemogućena bilo kakva špijunaža tijekom treninga.

Do prvog sraza, 16. lipnja s Nigerijom u Kalinjingradu, trenirat će još pet puta.

'Utakmica s Nigerijom nama je najvažnija, iako eventualni neuspjeh možemo popraviti u sljedeće dvije utakmice. Jako sam zadovoljan odrađenim pripremama, mnogo smo toga isprobali i još sam uvjereniji da možemo ostvariti ciljeve. Ništa me neće pokolebati, pokazali smo protiv Brazila da možemo igrati sa svakime, pobijedili smo i Senegal makar nismo odigrali sjajno. Analizirat ćemo, raditi i imamo vremena ponešto korigirati kako bismo izabrali najbolje za Nigeriju,' dodao je izbornik.

Naši će u predvečernjim satima održali otvoreni trening u Roščinu.

Hrvatska reprezentacija će na SP-u u Rusiji igrati u skupini D protiv Nigerije (16. lipnja, Kalinjingrad), Argentine (21. lipnja, Nižnji Novgorod), te Islanda (26. lipnja, Rostov na Donu).

Svi kampovi hrvatske reprezentacije:

  • EP 1996. Engleska – Nottingham
  • SP 1998. Francuska – Vittel
  • SP 2002. Koreja/Japan – Toyami
  • EP 2004. Portugal – Santa Justa
  • SP 2006. Njemačka – Bad Brückenau
  • EP 2008. Austrija/Švicarska – Bad Tatzmannsdorf
  • EP 2012. Warka
  • SP 2014. Brazil – Praia do Forte
  • EP 2016. Francuska – Deauville
  • SP 2018. Rusija - Roščino