GOLGETER PRED ZIDOM

Šukuru prijeti dugi zatvor: Nećeš prozivati predsjednika!

24.02.2016 u 13:32

Bionic
Reading

Vjerojatno najveći turski nogometaš svih vremena Hakan Šukur iznimno je razbjesnio tursko pravosuđe koje ne dozvoljava bilo kakvu sumnju u autoritet predsjednika Erdogana

Šukur je na svom twitteru poslao (danas iznimno tajnu!) poruku o korumpiranom svijetu u kojem je prosječnom Turčinu bilo lako shvatiti da iza fiktivnih satiričnih likova stoje predsjednik Erdogan i njegov sin.

Šukur se službeno pred sucem branio tezom da nije govorio o 'njegovoj svetosti' već općenito, no sud mu nije dao za pravo i pokrenut je postupak koji prema turskom zakonu može rezultirati s jednom do četiri godine zatvora. Državno tužilaštvo odmah je dalo do znanja kako smatra da Šukur treba baš u ćeliji 'razmisliti o svojim postupcima'.


Jedna ulizivačka isprika političaru od strane sportske zvijezde vjerojatno bi sanirala štetu, vidjet ćemo kako će se pod ovakvim pritiskom ponašati nekad sjajni golgeter.

Za one nešto mlađe, Šukur je svojedobno upisao blizu 500 nastupa i preko 300 službenih golova za Galatasaray, igrao u Interu, Parmi, Torinu i Blackburnu, a vrhunac karijere doživio je u Japanu 2002. kada je predvodio Turke do svjetske bronce. Danas ima 44 godine i puno problema jer se u Turskoj ne smije 'javno razmišljati'.

Uzalud mu ovaj 'brončani' i 50 ostalih golova za Tursku. Pa prozvao je predsjednika!!!