EUROPSKI SUPERKUP

Real Madrid zasluženo sredio Manchester United

08.08.2017 u 20:38

Bionic
Reading

Dva velikana svjetskog nogometa, Real Madrid i Manchester United, na prelijepom stadionu u Skoplju odigrali su utakmicu za trofej Europskog superkupa, a 'kraljevi' su slavili 2:1

REAL MADRID: Navas - S. Ramos, Carvajal, Marcelo, Varane, Kroos, Casemiro, Modrić, Bale, Benzema, Isco

MAN. UNITED: De Gea - Smalling, Lindelöf, Blind, Darmian, Herrera, Valencia, Lukaku, Matić, Pogba, Rashford

TIJEK UTAKMICE

Real Madrid - Manchester United 2:1

Nema golova poslije 20 minuta. Vidi se da su momčadi još daleko od prave forme, a spomenimo kako je Casemiro u 17. minuti poslije kornera pogodio gredu.

No u 24. minuti vidjeli smo pogodak. Carvajal je dugom loptom pronašao Casemira koji je zatresao mrežu 'crvenih vragova'. Zasluženo.

Imao je do odmora Real još par dobrih situacija, ali nije zabio, istaknuo se vratar Engleza De Gea. Što se tiče Manchestera on je prema naprijed bezidejan. 

U drugom dijelu nastavila se dominacija 'kraljeva'. Malonogometna akcija Balea i Isca, a španjolski veznjak povećao je prednost u 51. minuti. Devet minuta kasnije Engleze je spasila greda koju je uzdrmao Bale.

ManU se vratio u igru. Lukaku je pospremio odbijenu loptu Navasa u 62. minuti.

Do kraja susreta imao je Real više pravih prilika, ali raspoložen je bio De Gea koji je u igri držao Engleze do samoga kraja.

Na kraju su Španjolci zasluženo slavili 2:1.

  • +24
Finale Europskog superkupa; Real Madrid - Manchester United Izvor: Reuters / Autor: PETER CZIBORRA

Pobjednik Lige prvaka (Real) i najbolja momčad Europske lige (Manchester) tradicionalno uoči sezone odmjeravaju snage za trofej Europskog superkupa. Pokal koji nema neku veliku važnost, ali ovi klubovi stalno žele pobjeđivati i dat će sve od sebe da ga osvoje. I dok u engleskom sastavu nema hrvatskih nogometaša u 'kraljevskom klubu' igraju naši reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić.