katastrofalne pogreške

[VIDEO] Sudačkim previdima nema kraja; Varaždin je grubo oštećen na Poljudu, a stručnjak je zavapio: Vrijeme je za hitan sastanak!

10.10.2022 u 06:25

Bionic
Reading

U emisiji Studio HNL MAXSport televizije HNS-ov kontrolor suđenja Draženko Kovačić komentirao je sudačke propuste u 12. kolu SuperSport HNL-a, a oštar je bio i Marijo Strahonja u HTV-ovom Stadionu

Fokus sudačkih stručnjaka bio je na utakmici Hajduka i Varaždina. 'Bili' su na Poljudu slavili 2:1, no svi su složni kako je Varaždin grubo oštećen lošim odlukama glavnog suca Ante Čuline i njegovih suradnika u VAR sobi u kojoj su sjedili Ante Čuljak i Ivan Mihalj.

Naime, Hajduk je poveo u 33. minuti golom Sahitija, a u 39. minuti je morao ostati s igračem manje. No, sudac Ante Čulina nije isključio Fossatija. Tko zna kako bi susret završio da je Hajduk ostatak utakmice morao igrati s desetoricom? Ovako je Varaždin izjednačio golom Brodića u 71. minuti, a pobjedu Hajduku donio je Awaziem u devetoj minuti sudačke nadoknade.

Detaljno se analizirao prekršaj Marca Fossatija na Matiji Kolariću iz 39. minute susreta.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Situacija iz 39. minute, ovdje bih se zadržao malo duže. Prije desetak dana stigla je striktna uputa Uefe da se još strože kažnjavaju prigovori, ali i da se još više zaštite igrači pri nekim prekršajima', istaknuo je HNS-ov kontrolor suđenja Draženko Kovačić u emisiji Studio HNL MAXSport televizije te nastavio:

'Ovdje je bila riječ o grubom prekršaju, sudac možda nije vidio dobro tu situaciju. Pomoćni se sudac trebao aktivnije uključiti i to sugerirati glavnom sucu. Komisija smatra da je ovdje bila očekivana reakcija VAR sobe te da je Fossati morao dobiti direktan crveni karton. Moram naglasiti kako komisija smatra da disciplinska kontrola sudaca nije bila na očekivanoj razini na ovome susretu.'

Emisiju 'Studio HNL' pogledajte u prilogu:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HNL

Nešto oštriji je bio Marijo Strahonja u HTV-ovom Stadionu.

'Čulina je jedan od mlađih sudaca u ligi, on taj posao odrađuje vrlo dobro. Ipak, imao je određenih problema s dodjeljivanjem disciplinskih mjera - u jednoj situaciji Livaji, a u drugoj ovoj koju ćemo prokomentirati. Jer što se Fossatija tiče, ne da je možda bilo za isključenje, nego je to bilo obavezno! Igrač ide s obje noge otvoreno u prekršaj. To me malo začudilo. Ako već nije glavni sudac, da barem onda pomoćni nije reagirao. Činjenica je da suci imaju određenih poteškoća u vezi finalnih odluka, imamo već četiri takve odluke u posljednjim kolima...', Kazao je Strahonja te apelirao:

'Krajnji je trenutak da se napravi hitan sastanak da se suci malo educiraju što je to zapravo crveni karton!'

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore