SKANDALOZNO

Suci joj uzeli medalju, psovkama je tražila pravdu uz podršku 'nagrađene' suparnice kojoj je iznenada pripala bronca

17.02.2022 u 18:01

Bionic
Reading

Švicarska skijašica u disciplini ski cross Fanny Smith diskvalificirana je zu finalu ZOI u Pekingu zbog zabijanja u Njemicu Danielu Maier, a kojeg je izazvala Kanađanka Mariella Thompson zabivši se u Smith

Bijesna Smith nije birala riječi u raspravi sa sutkinjom Švicarka je nakon proglašenja pobjednika totalno poludjela na sudačku odluku da dobije žuti karton što ju je koštalo medalje. Naime, u samoj završnici je Kanađanka Thompson izgleda zakačila Smith i njezine skije i tako ju odgurnula u sporiju traku. Smith je raširila skije i uspjela ostati na trećem mjestu, no pri tome je zakačila Maier koja je bila četvrta i tako ju izbacila iz ravnoteže, pišu Sportske nosvosti.

Na kraju je prva bila Šveđanka Sandra Naeslund koja nije sudjelovala u drami, druga je bila Thompson, a treća Smith. I dok su se svi pitali hoće li Thompson biti diskvalificirana jer je zakačila Smith, na kraju je žuti karton dobila upravo Smith zbog izbacivanja Maier iz ravnoteže.

Ta kazna je značila da je Smith rangirana na zadnje mjesto, a Maier je uzela njeno treće mjesto i osvojila brončanu medalju. Švicarka je nakon ovog raspleta totalno poludjela, a s njom se složila čak i promovirana Maier.

'Što? Što? Što? Ne! Ne, ne, ne, ne, ne! Bilo je sve u redu! To je bilo sasvim normalno skijanje', rekla je Maier kada je vidjela da Smith dobiva karton.

Kamere su zabilježile i svađu Smith i sutkinje.

'Morala sam tako odskijati jer je Marielle bila između nas', pravdala se Smith, a sutkinja odgovorila kako su pogledali snimku, na što je Smith poludjela: 'Ne, ovo je neka šala!'

'Tko je je**** sudac? Ovo je smiješno! Stvarno?', vrištala je Smith, a sutkinja odgovorila:

'Pogledali smo snimku nekoliko puta, predaleko si otišla sa skijom...'

Smith se nije dala, a u njenu obranu se uključila i Maier.

'Ali nije to bilo namjerno! Moja skija je bila na rubu. Znaju li suci kako se skija? Nemaju pojma! Evo, čak i Maier kaže da je nepravedno. Mi smo sportašice! Ovo je totalno krivo. Nije u redu...', rekla je Smith, a Maier dodala:

'Ovo je sra***!'

Sutkinja im je samo odgovorila da ona ne može ništa tu napraviti, a ponašanju švicarske sportašice su se čudili i komentatori.