NOVA SRAMOTA U HR-NOGOMETU

Suca napao i izudarao bivši kolega

06.06.2011 u 21:33

Bionic
Reading

Zbog prekida derbija 26. kola Prve nogometne lige Koprivničko-križevačke županije u Peterancu između Panonije i vodeće Mladosti te napada na glavnog suca Kristijana Sminderovca, pokrenut je disciplinski postupak protiv kluba iz Malog Otoka i njegovih igrača Dalibora Jagića i Denisa Pokosa

Zbog ulaska u teren i sudjelovanja u neredima prijavljen je i član uprave Mladosti Tomislav Andrić, ali i pričuvni igrač Zoran Vlah zbog vrijeđanja pomoćnog suca Devića. Utakmica je registrirana s 3:0 za Panoniju, a prema dosadašnjoj praksi, Mladosti će biti oduzeto nekoliko bodova.

Do nemilih scena došlo je na samom kraju utakmice kada je bilo 1:2, Jagić je pred vratima spriječio pogodak domaćih, a sudac Sminderovac je opravdano dosudio kazneni udarac. Revoltirani Jagić nasrnuo je na suca, a priključili su mu se još neki igrači Mladosti. Udarali su ga, davili, odgurivali.


Kada se situacija prividno smirila, Sminderovac je isključio Jagića i tada su u teren ušli čelnici gostujuće momčadi, pa su intervenirali redari. Glavni sudac ispravno je prekinuo utakmicu, no ni tada nije sve stalo. Andrić je nasrnuo na Sminderovca, a on se pak počeo braniti.

'Pod velikim sam stresom, nisam spavao cijelu noć. Sudim već 11 godina, na listi sam 2. HNL i nikad mi se takvo što nije dogodilo. Neshvatljiv mi je postupak igrača Mladosti, tim više što je 200 ljudi vidjelo da je bio jedanaesterac. Ne mogu razumjeti ni Jagića, s kojim sam u prijateljskom odnosu jer je prije i sam bio sudac', istaknuo je Sminderovac, koji ima modrice po rukama i vratu, ali još nije odlučio hoće li privatno tužiti nekoga.