NOVA OSOBA?

Suarez puno mirniji i zahvalan 'velikom kapetanu'

08.10.2013 u 19:39

Bionic
Reading

Liverpoolov napadač Luis Suarez čeka iznimno važne kvalifikacijske dvoboje sa svojim Urugvajem i s novinarima iz domovine analizira uspješan povratak u klupski dres

Nakon ljeta obilježenog dugom suspenzijom (jer je grizao Branislava Ivanovića prošle sezone) i trakavicom oko transfera u Real Madrid Luis Suarez je u prva tri dvoboja u crvenom dresu ove sezone zabio tri gola.

'Primijeti se? Da, evidentno sam mirniji na terenu nego prošlih sezona i to mi donosi neophodnu stabilnost i koncentraciju,' kaže za El Pais ubojiti napadač, ali i potvrđuje da nije baš sklon autoritetima.

Duo na kojemu prvenstveno leže visoke ambicije crvenih


'U Liverpoolu su mi htjeli zabraniti da nakon dvoboja na teren siđu moja djeca, ali rekao sam im da će se to dogoditi sviđalo im se ili ne. Djeca su moja najveća ljubav i mislim na njih i za vrijeme utakmica što mi vjerojatno i donosi najveću dozu mirnoće.'

Upitan je o ulozi kapetana Stevena Gerrarda u raspletu priče o transferu s Anfielda ovoga ljeta.

'Sve što je govorio javno govorio je i meni u lice i to iznimno cijenim. Dugo smo razgovarali i jako mi je pomogao u odluci da ostanem u dresu Liverpoola. On je najbolji klupski suigrač kojega sam ikada imoa, i kao igrač i kao čovjek. Apsolutna legenda Liverpoola,' završava Suarez uoči reprezentativnih nastupa u kojima protiv Ekvadora (izravan konkurent) u gostima i Argentine kod kuće želi izravan plasman na SP u Brazilu idućega ljeta.