TRANSFER SVE BLIŽE

Stvara se nova sila; najveća želja je prekrižena Realova zvijezda, a milijunaši s 'Otoka' imaju dodatni adut u pregovorima

11.05.2020 u 14:54

Bionic
Reading

U vrijeme pandemije koronavirusa većina nogometnih klubova gleda kako da uštedi koji euro, ali u Newcastle Unitedu je drugačija klima, tamo se premaju na raskošan šoping

Fond za javna ulaganja Saudijske Arabije (PIF), kojem je na čelu princ Mohammadu bin Salmanu, za 343 milijuna eura preuzima Newcastle United, a poznato je da će novi vlasnici osigurati i 250 milijuna eura za pojačanja i plaće novih zvijezda.

Fantastičan je to iznos ako se zna da je cijeli sportski svijet pogođen smrtonosnim virusom i kako su klubovi zbog ogromnog pada prihoda prislijeni na drastične mjere štednje.

Već dugo se brojna velika imena spominju kao moguća pojačanja, a Marca piše da je najveća želja 'svraka' Gareth Bale koji je i prije kotirao visoko na listi želja, ali je u ovom trenutku njegovo dovođenje prioritet 'broj 1'.

Osim što mu Newcastle može ponuditi sjajnu godišnju plaću, te Realu isplatiti odštetu (nagađa se oko 30 milijuna eura) sve je izglednije da će na klupu sjesti Mauricio Pochettino koji jako cijeni Velšanina.

Vijest oko dolaska Pochettina sigurno je adut više u pregovorima s Baleom, jer ovaj napadač zna da bi kod njega imao zajamčeno mjesto prvotimca, ali i status najveće zvijezde.