SUAREZ NA TRIBINAMA

Sturridgeov gol i Mignoletova obrana za prvu pobjedu 'redsa'

17.08.2013 u 15:48

Bionic
Reading

Počela je nova nogometna sezona u engleskoj Premierligi, a u prvom je ogledu Liverpool na svom Anfieldu pobijedio Stoke 1-0. Heroji pobjede su bili Daniel Sturridge i vratar Simon Mignolet

Prvi je postigao jedini pogodak u 37. minuti, dok je novi vratar u Liverpoolu, Belgijac Mignolet, obranio jedanaesterac u 89. minuti. Jonathan Walters je dobro zapucao, ali je Mignolet fantastično reagirao, te je time sačuvao tri boda na domaćem travnjaku.

Liverpool je apsolutno zaslužio osvajanje ova tri boda jer je bio mnogo bolja momčadi i gostujući je vratar Asmir Begović najzaslužniji što je Stoke doživio tek minimalan poraz. Tresao se i dva puta okvir vratiju gostujuće momčadi, imao je Liverpool još barem tri-četiri sjajne šanse, ali je na kraju Stokeu presudio tek Sturridge koji je sjajno ljevicom opalio s 20-ak metara, u 37. minuti, i pogodio suprotni kut za startno slavlje.

Imao je i Stoke dobre prilike - i gosti su jednom pogodili okvir vratiju.

Spomenimo i kako je na tribinama Anfielda bio Luis Suarez, Urugvajac koji zbog suspenzije od prošle sezone nema pravo igranja. No, još je uvijek upitno hoće li Suarez uopće ostati u klubu ili će karijeru nastaviti negdje drugdje.

Premierliga, 1. kolo:

Liverpool - Stoke 1:0 (Sturridge 37)