Sopić i Brajković

Hrvatski stručnjaci otvoreno o tajni uspjeha Vatrenih te na koji se način može izbaciti Brazil: Nije to baš tako kako oni misle!

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 09.12.2022 13:26
  • Objavljeno 09.12.2022 u 11:54
Bionic
Reading

U posebnoj emisiji MAXSporta bivši nogometaši Elvis Brajković i Željko Sopić, koji su se nakon igračke karijere posvetili trenerskom poslu, dali su svoje viđenje četvrtfinalne utakmice između Hrvatske i Brazila (petak, 16 sati)

U posebnoj emisiji 'Studio Katar' posvećenoj Svjetskom prvenstvu u Kataru voditelj emisije Saša Marić ugostio je Elvisa Brajkovića i Željka Sopića.

>> Ovo je 11 Vatrenih za Brazil: izbornik Dalić ipak vraća Bornu Sosu, ali i radi dvije promjene u napadu

Na pitanje kako se Hrvatska treba postaviti i je li Brazil zaista tako velik favorit Željko Sopić, koji je nedavno postao trener NK Gorica, rekao je:

'Definitivno ne! Realno, mi sebe nekad stvarno podcjenjujemo. Kad pogledate Hrvatsku u vezni redu s Modrićem, Brozovićem i Kovačićem, za koje ne govore bez veze da je jedan od najboljih na svijetu, i kad to stavim na papir – uvijek bih uzeo naš, a ne brazilski vezni red', kazao je Sopić.

'Iskreno se nadam da ćemo se uspjeti oduprijeti tim prvih njihovih napada. Naravno, oni će nas odmah pokušati stisnuti, imaju tog Neymara.. Ali nije naučna fantastika što ću reći, da on ne igra obranu. A kako će u fazi obrane Casemiro, Paqueta i društvo pohvatati naš vezni red? Jer nije to baš tako kako oni misle i razmišljaju. No, pitanje je hoćemo li se moći oduprijeti njihovom pritisku jer imaju fantastičke pojedince koji iz male pogreške mogu zabiti gol', dodao je 48-godišnji Sopić.

Njegov kolega Elvis Brajković analizirao je parove četvrtfinala i rekao:

'Nama bi pasala neka druga reprezentacija od Brazila, ali ako želite daleko dogurati morate dobiti najbolje', rekao je 53-godišnji Brajković koji je u dresu Hrvatske skupio osam nastupa od 1994. do 1996. godine.

Na pitanje kako bi Hrvatska trebala igrati kazao je:

'Vrlo je bitno kako ćemo ući u utakmicu, da budemo čvrsti, agresivni, blizu njihovih igrača i da im dozvolimo što manje njihove igre te da budemo koncentrirani. Što utakmica bude više odmicala kod njih će nervoza biti veća.

A koliko poznajemo Brazilce, zna se kako oni kad uđu u nervozu reagiraju i onda je sve moguće. Mogu i primit gol, ali i dalje će igrat napadački igrat će se s većom namjerom da napadaju. A to nam otvara puno prostora', kazao je Brajković na što se nadovezao Sopić koji se slaže da je to ključ.

U prilogu pogledajte cijelu emisiju 'Studio Katar'.

Izvor: tportal.hr
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal