BURNO U BAVARSKOJ

Što se to događa u Bayernu? Direktor kritizirao Niku Kovača, a ubrzo se oglasio i predsjednik čije su riječi odjeknule

09.04.2019 u 11:43

Bionic
Reading

Usprkos činjenici da je pobjedom 5:0 u derbiju protiv dortmundske Borussije Bayern preuzeo vrh Bundeslige, ne stišava se nervoza u tom moćnom klubu. Razlog su kritike direktora Bayerna Karl-Heinza Rummeniggea, ali i znakovita izjava predsjednika kluba Ulija Hoenessa

Podsjetimo, Rummenigge je između ostalog rekao kako 'ne postoji garancija za posao na klupi Bayerna jer se svi moraju dokazati, svi moraju pokazati što znaju i napraviti rezultat. To je princip Bayerna. Svi moraju biti sposobni podnijeti veliki pritisak jer tko to ne može, u pogrešnom je klubu'.

Uz to je Rummenigge otvoreno kritizirao neke Kovačeve odluke, tj. česte promjene u početnoj postavi, a ubrzo nakon njega oglasio se i predsjednik Bayerna Uli Hoeness.

  • +15
Trener Bayerna Niko Kovač s igračima na Oktoberfestu Izvor: Pixsell / Autor: ATB/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.

'Naš trener je posljednjih tjedana bio izložen golemom pritisku. Tako se ne može raditi na duge staze. Naš odnos uvijek je bio u redu. Ako sam nečim nezadovoljan, to ne znači da ću sutra otpustiti Kovača. Možemo jedan drugome uputiti kritiku', kazao je Hoeness, kojeg je oduševila igra Bayerna protiv Borussije, dodavši: 'Nema problema čak ni ako završimo na drugom mjestu.'

Ta izjava poprilično je snažno odjeknula među navijačima Bayerna, a naravno da je njome između redaka Hoeness dao podršku Kovaču te na jedan način pokazao Rummeniggeu tko je gazda. Zaista je to čudna situacija nakon koje više nikome ništa nije jasno i s pravom se postavlja pitanje - što se to trenutačno događa u Bayernu? Znače li ove potpuno dvije drukčije izjave čelnika kluba da se spremaju neke velike promjene?

  • +9
Bundesliga, FC Bayern - Borussia Dortmund Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL