nadal u polufinalu

Što je Novak Đoković ovime htio reći? 'Jedva hoda, a onda izađe na teren i bude na 100 posto...'

01.06.2022 u 07:58

Bionic
Reading

Španjolac Rafael Nadal plasirao se u polufinale Roland Garrosa nakon što je u sjajnom meču nakon četri sata i 16 minuta borbe pobijedio Srbina Novaka Đokovića sa 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4).

Nadal je tako ostao u igri za 22. Grand Slam naslov pri čemu čak 14. na pariškoj 'crvenoj zemlji'.

Španjolcu je ovo bila 29. pobjeda u međusobnim susretima, Đoković ima jednu više, ali Nadal ima 11:7 prednost na Grand Slamovima.

Naravno, nakon ovakvog dvoboja, u kojem su obojica uložila svoj maksimum, i dok se emocije još uvijek nisu slegnule, srpski tenisač i svjetski br. 1, ovako je komentirao Nadalovu pobjedu.

'Nisam vidio nikakve probleme u njegovom kretanju vezane uz neku ozljedu. Nije ovo prvi put da se Nadal na ovaj način digne i oporavi, tek nekoliko dana od ozljede, kada jedva hoda – a onda izađe na teren i bude na 100 posto. Nevjerojatno. Napravio je to puno puta u karijeri, i to me večeras uopće nije iznenadilo', komentirao je Đoković tjelesnu spremu španjolskog tenisača.

Dodao je i ovo.

'Razočaran sam i ljut, ali moram prihvatiti poraz. Nije mi to ni prvi, ni posljednji poraz. Imao sam ovako velikih i bolnih poraza u karijeri, znam što mi je činiti i kako se vratiti još jači. Ovakvi porazi su mi prilika da se dodatno motiviram', rekao je najbolji tenisač svijeta.

'Uvijek je veliko razočaranje kada izgubiš od najvećeg suparnika. Četvrti set sam mogao dobiti i odvesti meč u peti, a tada bi sve bilo otvoreno. Šteta, imao sam dvije set lopte, svoj servis... Publika je preokrenula meč, ona je bila 99,9 posto na njegovoj strani i to je to. Oni su ga podigli u tim trnucima kada je trebalo'.

Španjolac će u polufinalu igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereva koji je u četvrtfinalu nakon tri sata i 20 minuta pobijedio Španjolca Carlosa Alcaraza sa 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7).

  • +18
Rafael Nadal - Novak Đoković 3:1 (četvrtfinale, Roland Garros) Izvor: EPA / Autor: MOHAMMED BADRA