Bomba iz Španjolske

Stiže najveći transfer u povijesti nogometa; Kylian Mbappé ima novi klub, a veliku ulogu je u svemu odigrao i srpski napadač Luka Jović

30.09.2020 u 15:45

Bionic
Reading

Kylian Mbappé će od ljeta 2021. godine postati novi igrač Real Madrida

Kylian Mbappé će od idućeg ljeta postati novi igrač Real Madrida, piše španjolski Eurosport. Španjolci se pozivaju na izvore bliske španjolskom gigantu koji tvrde kako je već sve riješeno i samo se čeka iduće ljeto kako bi transfer postao i služben.

Mbappé je u PSG stigao iz Monaca 2017. godine za 180 milijuna eura, a od tada je u 126 utakmica zabio 91 gol i upisao 54 asistencije. Nije tajna da je još od doba dok je nosio dres Monaca velika želja predsjednika Real Madrida Florentina Pereza.

Ipak, Francuz je odlučio do Reala krenuti preko PSG-a, a sada je s 21 godinom spreman za nove izazove. Ugovor s pariškim sastavom mu vrijedi do 2022. godine, ali ne planira ga produljiti i tu činjenicu će iskoristiti Real i dovesti ubojitog francuskog napadača u svoje redove.

Navodno je trener Zinedine Zidane s tim upoznat već dulje vrijeme, a navodno mu je konačnu potvrdu dao Florentino Perez kada je u klub dolazio Luka Jović. 22-godišnji srpski napadač je stigao u ljeto 2019. godine za 60 milijuna eura, a Perez je već tada Zidaneu rekao da će igrati u napadu dok u klub ne stigne Mbappé.

Tako se Jović, i prije no što se uspio dokazati, našao u poziciji da samo čuva mjesto Mbappéu koji je bio prava meta 'kraljeva'. Srpski je napadač u međuvremenu za Real odigrao tek 28 utakmica i zabio dva gola, te upisao dvije asistencije. Zidane ga ne koristi previše i dojam je da mu nije previše ni drag, a sada je jasno da Francuz samo čeka svojeg sunarodnjaka koji će idućeg ljeta pojačati napad.