PUNO ILI MALO

Štimac potpisao na 70.000 kuna. Mjesečno!

18.08.2012 u 12:16

Bionic
Reading

Iz HNS-ovih kancelarija iscurio je podatak da će mjesečna plaća Igora Štimca iznositi oko 70.000 kuna, što je još uvijek 30 posto manje od njegova prethodnika koji je sada gastarbajter u Moskvi

Iako je za hrvatske uvijete to tajkunska plaća, 70.000 kuna naknade za izbornički posao na klupi 'kockastih', koliko će zarađivati Igor Štimac, još uvijek je dosta manje od plaće koju je imao njegov prethodnik. Slaven Bilić je, naime, imao oko 100.000 kuna mjesečno.

Ipak, ma što mi svi mislili o tome, taj novac je mizerija u odnosu na izbornike velike većine ostalih europskih reprezentacija. Ne tvrdimo da je Štimac jednak Fabiju Capellu, no talijanski stručnjak uzeo je Rusima puste milijune dolara za izborničku funkciju.

Usput rečeno, nakon što je izbornik Štimac stavio paraf na ugovor, HNS je ugovore ponudio i njegovim suradnicima. Dakle, osim novog izbornika ugovore su sklopili Kruno Jurčić, Igor Tudor i kondicijski trener Zvonko Komes. Navodno će ovih dana isto učiniti i trener golmana Zoran Rogić, dok je Alen Bokšić zasad u statusu volontera jer nema odgovarajuću diplomu. Bokšić je, zaključimo, u istom odnosu kao svojedobno i Robert Prosinečki dok je bio dio stručnog stožera Slavena Bilića.