SHOW MUST GO ON

Štimac: Ovo nije sukob Dinama i Hajduka!

20.02.2011 u 12:57

Bionic
Reading

'Ovo nije sukob između Dinama i Hajduka ili sjevera i juga jer takve ocjene najbolje demantiraju delegati koji dolaze iz svih županija od Dubrovnika do Vukovara', kazao je je nakon izbora za predsjednika HNS-a Igor Štimac

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Igor Štimac kazao je danas kako su odlukama Izvanredne izborne skupštine poništeni svi pravni učinci Skupštine održane 17. prosinca i na kojoj je Vlatko Marković izabran za predsjednika HNS jer je taj izbor bio nelegitiman i nestatutaran.

'Ne želimo raditi razdor u hrvatskom nogometu i nije ovo kao što neki žele prikazati sukob između Dinama i Hajduka ili sjevera i juga jer takve ocjene najbolje demantiraju delegati koji dolaze iz svih županija od Dubrovnika do Vukovara', kazao je je nakon izbora za predsjednika HNS-a Igor Štimac.

Po njegovim riječima neće on sada neće poduzimati nikakve aktivnosti dok ovjereni zapisnik sa današnje sjednice ne dostavi Uredu za opću upravu Grada Zagreba koji u zakonskom roku od 30 dana 'mora' izvršiti upis novih čelnika HNS.

'Naravno da dotad nećemo razgovarati o novom glavnom tajniku HNS-a, koji će biti izabran nakon raspisanog javnog natječaja, a što se nas tiče Dražen Ladić je i nadalje izbornik mlade nogometne reprezentacije jer ga je zbog postojanja kaznene prijave smijenio Izvršni odbor HNS u kojem su bili Pero Vićan, Miroslav Uljan i Zdravko Mamić koji također imaju kaznene prijave', rekao je Štimac i napomenuo da ljudi koji podržavaju njega nisu željeli sudjelovati u radi 'Markovićevog HNS' jer bi mu na taj način dali legitimitet.

'Mi unatoč svega pozivamo sve nogometne djelatnike u našoj zemlji da se pridruže ovoj inicijativi koja želi srediti stanje u našem nogometu na zakonom propisani način', naglasio je Štimac i dodao kako zbog toga i nije predložio kompletan Izvršni odbor od 17 članova niti je danas imenovao svih pet dopredsjednika HNS-a.

Za dva od pet dopredsjednika HVS-a izabrani su Ante Kulušić i Željko Čulo, a 12 članova novog Izvršnog odbora čine: Ivan Brleković, Davor Daraboš, Davor Ivić, Nikica Stevanović, Stipe Čačić, Korado Soldatić, Paško Viđak, Slavko Prišćan, Ante Kulušić, Josip Friščić, Željko Čulo i Slavko Prišćan.

Inače Skupština je održana dva sata prije zakazanog vremena kako bi se preduhitrila odluka Koprivničk-križevačkog županijskog saveza, koji je u 10 sati trebao održati Skupštinu i smjeniti Dragutina Marjanovića koji je danas podržao Štimca. Naravno, da će mu njegov matični savez pokušati osporiti legitimitet, što će zasiguro napraviti i u primorsko-goranskom savezu sa svojim delegatom Dorisom Miculinićem kojem nisu dali vjerodajnicu.

Štimac je računao i na "siguran glas" Tomislava Čoraka iz Vukovarsko-srijiemskog ŽNS, koji je u zadnji čas odustao od dolaska u Zagreb, ali je i bez njega uspio sakupiti potrebnih 25 glasova.