SP ODBOJKAŠICA

Štimac optimistična uoči susreta s Dominikanskom Republikom: Možemo parirati velikim ekipama na ovako velikim natjecanjima

26.09.2022 u 21:44

Bionic
Reading

Hrvatske odbojkašice nakon trodnevne stanke u utorak (17.30 sati) u poljskom Gdanjsku očekuje drugi nastup u skupini B na Svjetskom prvenstvu u kojem će im suparnice biti reprezentativke Dominikanske Republike

Hrvatska je još u petak poražena na startu turnira u nizozemskom Arnhemu od Poljske (1-3) u prilično ravnopravnom dvoboju, dok je Dominikanska Republika uvjerljivo svladala (3-0) Južnu Koreju.

"Znamo da su iskusna i napadački vrlo snažna ekipa koja dugo godina igra zajedno, tako da je najbitnije da u utakmicu uđemo fokusirane i da cijeli tok utakmice ovisi samo o nama i našem držanju taktike", izjavila je uoči dvoboja s Dominikankama hrvatska dizačica Lea Deak.

Libero hrvatske reprezentacije Izabela Štimac iz poraza od Poljske je izvukla pozitivan zaključak.

"U utakmici s Poljskom smo pokazale da možemo parirati velikim ekipama na ovako velikom natjecanju. Pokazale smo kako funkcionira naša obrana, naš prijem i napad. Ako ćemo tako igrati s ostalim ekipama na ovom natjecanju možda ćemo i slaviti."

Nakon dvoboja protiv Dominikanske Republike, hrvatske odbojkašice neće imati vremena za odmor, jer ih već u srijedu (14 sati) čeka utakmica s reprezentacijom Tajlanda, a u četvrtak (17.30 sati) obračun s Turskom. Posljednju utakmicu u prvom krugu izabranice Ferhata Akbasa će odigrati u subotu (17.30 sati) protiv Južne Koreje.

U drugi krug će se plasirati četiri najbolje reprezentacije iz svake od četiriju skupina i biti spojene u dvije skupine sa osam ekipa.

Standings provided by SofaScore