DAN UOČI IZBORA

Štimac: Miran sam, jedrim u sigurnu pobjedu

16.12.2010 u 12:52

Bionic
Reading

Završno druženje s medijima u svojoj kandidaturi za predsjednika HNS-a Igor Štimac odradio je dan uči izborne skupštine

Štimac se okupljenima zahvalio na korektnom praćenju kampanje te uz široki filmski osmijeh dodao:

'Teku zadnja 24 sata prije odluke, a ja sam miran. S moje strane sve je jasno, ulazim u čistu pobjedu.'

No sljedeće zanimljivo jest to da protivnički tabor gaji jednaku razinu optimizma; sutra će se netko gorko razočarati. Štimac je iduću zahvalu uputio prema Opuzenu.

'Pozdravljam tamošnji događaj, ljudi iz cijele Dubrovačko-neretvanske županije došli su pokazati da se volja većine mora poštivati i jasno je da će tu izbornu jedinicu sutra predstavljati gospoda Jurjević i Vejić', najavio je svoje saveznike Štimac i dodao:

'Protivnička strana nas je dovela u situaciju da se ne možemo žaliti na arbitraži, što je potpuno neprihvatljivo po demokratskim standardima, ali sada se ta strategija okrenula protiv njih. Sjednica u Opuzenu bila je potpuno čista i sada oni nemaju vremena za reakciju.'

Glasno se osvrnuo na slučaj RNK Splita, koji je na telefonskoj sjednici pružio podršku Vlatku Markoviću i tako mu omogućio ključni glas unutar Udruge prvoligaša i dva elektorska glasa na izborima.

'RNK Split najbolji je primjer ponašanja koje je već postalo normalno u HNS-u, a prema kojem se zakoni ne poštuju. Prema Zakonu o sportu (čl. 13. st. 2) jedine dvije osobe koje su ovlaštene zastupati RNK Split su braća Žužul, a svi dobro znamo da se protv njih vode kazneni postupci, zbog čega oni ne smiju ništa potpisivati niti davati podršku. To će verifikacijska komisija jednostavno morati uvažiti.'

Kaže da je cijeli koncept telefonske sjednice protustatutaran te se zbog toga odlučio na pravni potez.

'Podigao sam kaznenu prijavu protiv gospodina Markulina zbog zloporabe položaja.'

Pozvao je novinare da u petak inzistiraju da budu prisutni na izbornoj sjednici, jer prisutnost medija smatra zalogom transparentnosti. Upravo je transparentnost istaknuo kao okosnicu svog mandata, u koji nimalo ne sumnja.

'Ne bi bilo legitimno da udruga prvoligaša glasuje na sutrašnjoj sjednici, ali ako se i odluči protivno, protivniku će nedostajati pokoji glas.'

Stožer Markovića spominjao je financijsku pomoć od 42 milijuna eura kojim bi se pomoglo u investiranjima hrvatskom nogometu.

'Moram se nasmijati na pokušaj suprotne strane da se sa fantomskim ulaganjima od 42 milijuna eura manipulira hrvatska javnost. Ne radi se o banci, već o običnom društvu koje maše čekovima bez pokrića. Nije slučajno da se njihov predstavnik ispričao s najavljene prezentacije zbog bolesti, a viđen je kako se potpuno zdrav šeće po riječkom Korzu', diskreditirao je Markovićeve i Mamićeve priče o velikoj financijskoj injekciji.

Što ako ipak izgubi?

'Ako izgubim, a neću, jer ne vidim načina, čestitat ću protivniku. Kao sportaš sam naučio prihvaćati poraze.'