ZA SVE JE KRIV RUDEŠ

Stigla službena potvrda; Hajduk ima novog trenera

13.11.2017 u 10:20

Bionic
Reading

Ono što se proteklih dana nagađalo dobilo je službenu potvrdu u poendjelja, Željko Kopić je novi trener Hajduka

Novi trener Hajduka je četrdesetogodišnji hrvatski stručnjak Željko Kopić. Pomoćnici će mu biti Zlatko Bašić i Toni Golem, trener vratara ostaje Tihomir Bulat, a za kondicijski dio bit će zadužen Jakov Previšić.

Novi Hajdukov trener rođen je 10. rujna 1977. godine, posljednji klub bio mu je hrvatski prvoligaš Slaven Belupo na čijoj je klupi proveo gotovo dvije i pol sezone.

Zanimljivo, Kopić je morao napustiti 'farmaceute' poslije ispadanja u Kupu od Rudeša, a zagrebački klub došao je glave i Joana Carrilla na klupi Hajduka nakon što je splitski prvoligaš poražen na Poljudu 3:2.

Trener Kopić će prvi trening s momčadi imati u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima, a premijerni nastup na klupi Bijelih dogodit će se u nedjelju 19. studenog u 18 sati u Puli protiv Istre 1961.

'Hvala na dobrodošlici i na pozivu u HNK Hajduk vodećih ljudi iz kluba. Osjećam veliko poštovanje, veliku odgovornost i siguran sam da ću dati sve od sebe kako bih prenio svoje ideje na momčad i kako bih napravio momčad onako kako želim da izgleda, ali i kako žele svi oni koji vole i poštuju Hajduk', rekao je na predstavljanju Kopić dodajući kako je već neko vrijeme kontaktirao s Hajdukom.

  • +10
Hrvatski telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Hajduk - NK Rudeš Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

'Taj kontakt i poveznica između Hajduka i mene postoji već duži niz godina. Nismo imali priliku, nisu se stvari poklopile da se suradnja ostvari i ranije, ali sretan sam što sam ovdje. Nikad nisam bio tip koji se bavi obećanjima, isključivo vjerujem u svoje znanje i rad, u svoje suradnike i igrače. Sve ono što imam u sebi i posjedujem dat ću da iz Hajduka izvučem ono najbolje. Za što će to biti dovoljno, pokazat će vrijeme', dodao je.

'Hajduk sam dosad gledao kao protivnika, a sad je to moja momčad i za nju odgovaram. Imam sliku onoga što sam vidio kod prošlih trenera, zanima me način na koji će se adaptirati na moje zahtjeve i koliko brzo ćemo napraviti koheziju unutar grupe koja je posljednjim događajima poljuljana. Hajduk ima dobar igrački kadar i siguran sam da ćemo se što prije vratiti na trag dobrih rezultata.'