psk_2

BEZ MILOSTI

Stigla kazna zbog spornog transparenta; danski Savez u potrazi za počiniteljem

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 24.06.2024 18:20
  • Objavljeno 24.06.2024 u 18:16
Bionic
Reading

UEFA je kaznila DBU s 10.000 eura zbog transparenta razvijenog tijekom utakmice između Danske i Engleske (1:1). Na njemu je pisalo 'J**eš UEFA-u'

UEFA je novčano kaznila Danski nogometni savez (DBU) zbog transparenta razvijenim tijekom utakmice protiv Engleske u četvrtak. Danska je odigrala 1:1 i uzela svoj drugi bod na Euru, ali krovna europska nogometna federacija odlučila je kažniti DBU zbog transparentu na kojem je pisalo 'J**eš UEFA-u' ('F**k UEFA').

Danski savez morat će platiti 10.000 eura, a predsjednik Saveza Erik Brogger Rasmussen kazao je kako se traga za navijačem koji je razvio sporni transparent. Rasmussen je dodao kako će navijači odgovorni za transparent sami morati pokriti novčanu kaznu te kako se nada da će nakon toga 'dvaput razmisliti' prije nego li sličnu poruku istaknu na nekoj od sljedećih utakmica.

Danska u posljednjem kolu igra protiv Srbije, kojoj samo pobjeda igra za prolazak u osminu finala. S druge strane, Danci bi čak i s tri remija mogli proći kao jedna od najbolje plasiranih trećih momčadi.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal